Det finns en mening med allting!

Att vara medlem i en organisation, förening eller klubb i Visby har oftast flera orsaker. Och meningen skiftar från person till person.

Jag är självklart medlem i Kulturföreningen Roxy och skälen är många, anser att ju fler medlemmar den här föreningen har ju viktigare blir Roxy i det gotländska kulturutbudet, ett annat skäl är att jag automatiskt får information om aktuella kulturhändelser och den sista anledningen är att föreningen ger stöd åt de unga och nya idéerna av verksamheterna i den gotländska kulturvärlden. Roxy har ett hjärta för gotländsk kultur och vill som jag ha ett levande kulturliv på ön under hela året.

Som medlem och tycker om jazz av alla slag, så får jag verkligen mitt intresse bevakat av Roxy. Jazzklubben på Munkkällaren är en av Sveriges bästa jazzklubbar med en fantastisk bredd av artister mycket tack vare Örjan Klintberg, han som fick regionens kulturpris och nya idéer dröjde inte länge från hans sida, det gäller ju att förnya sig. Jazzklubben bjöd nu under årets program på levande musik för en levande publik. Med det menade Örjan att det ska finnas utrymme för överraskningar i det där mötet som uppstår mellan musikerna och åhörarna menar Örjan Klintberg. Han lyckades bra med detta och publiken godkände hans arrangemang. Ser verkligen fram emot höstens jazzprogram, vad som kommer hända där? Jazzen lever i allra högsta grad här på ön.

Sommaren är ett kapitel för sig, då är utbudet så stort så det är omöjligt att kunna hinna med alla evenemang. Roxy laddar sina batterier under denna tid vad jag förstår och presenterar senare ett program med olika aktiviteter under sensommaren, hösten och kommande vinter. Ett program för oss som bor här och de som kan pendla oftare till ön.

Jag vill ha ett levande kulturliv på Gotland – under hela året och det fixar Roxy. Föreningen arrangerar en mängd kulturaktiviteter varje år, de samarbetar med olika organisationer, enskilda personer på ön och är en av kulturlivets röster på ön. Roxy är inte en gammal biograf på Adelsgatan. Just nu arrangeras ett hundratal aktiviteter typ Jazzklubben, Singer Songwriter, Barn & Unga, Nytändning För Folkmusik, Landsbygdsgruppen Roseland, Lindy Hop och Groddastämman. På restauranger och olika scener runt ön är de platser det spelas eller visas på, de flesta arrangemangen i Visby och ca 20–25 är på landsbygden.

Biljetter går att köpa hur enkelt som helst, antingen på plats eller via de www-adresser som informeras om på hemsidan (www.kfroxy.se) eller på affischerna i kulturfönstret, de affischplatser Roxy har i butiker och andra offentliga platser på ön.

Min bild av Kulturföreningen Roxy har förändrats nu när jag ser vilket program som genomförs under ett verksamhetsår, helt fantastiskt och jag hoppas fler får upp ögonen för föreningen. Ju fler medlemmar ju starkare blir föreningen.

Gå in på deras hemsida och ansök om medlemskap! Jag lovar det finns en mening med allting!

Krönikör för Kulturföreningen Roxy, BoB

Roxys kulturtips!
Roseland Swing & Dance Club
Kom och dansa varje torsdag kl. 18.00-21.00
Plats: Vita huset Ekmansgatan 11 Visby