Snart dags för Gotlands skördefestival

Besökarna bjuds på aktiviteter, utställning av både djur och maskiner och en stor matmarknad.
Den 7-8 september firas den gotländska skördetiden med en festival. Under två dagar firas den gotländska skörden. Då finns möjlighet att upptäcka och lära känna Gotlands mathantverkare, livsmedelsföretag och aktiva inom de gröna näringarna.

Festivalen riktar sig till barnfamiljer, kulinariska turister och personer intresserade av de gröna näringarna. Vi fokuserar en stor del av festivalutbudet till barn och unga. Att de ska ha möjlighet att smaka, träffa djur, få testa på och inspireras.

Besökarna bjuds på aktiviteter, utställning av både djur och maskiner och en stor matmarknad. Vill du besöka oss och uppleva detta myller av aktiviteter, härliga livsmedel, djur, teknik och kunskap i en skön förening?

Under skördefestivalen ordnas även en matvandring och matsittning som kallas bondens bord. Läs mer om evenemangen och skördefestivalen på festivalens hemsida, se länk nedan.

Festivalen anordnas gemensamt av Gotland Grönt Centrum, LRF Gotland, Hushållningssällskapet på Gotland, Studieförbundet Vuxenskolan, Roma Intresseförening och Roma Idrottsförening. Region Gotland är delägare av bolaget Gotland Grönt Centrum.

Läs mer »

Källa: gotland.se