Hela ön är laddad för en kanonhelg – Fårönatta 2019

Fårönatta 2016 – Restaurang Fårögården. Foto: Michael Bergström.

Den 21 september äger Fårönatta rum för artonde året. Evenemanget som började som en kväll har nu växt sig till en hel helg av kultur, nöje och matupplevelser.

Fårös företagare och Föreningen Fårö Framtid avslutar sommaren och välkomnar hösten med ett fullspäckat program med det bästa som Fårö kan erbjuda.

– Detta är ett fantastiskt tillfälle att besöka Fårös affärer, restauranger, konstnärer. Hantverkare, lyssna på musik, gå på loppisar och handla lokalt producerat. Vi har aldrig haft så här många programpunkter tidigare och energin för årets natta är verkligen på topp. Vi har också tillsatt en kommitté för att till kommande år kunna fortsätta att utveckla Fårönatta, säger David Ruthström som är styrelseledamot i Fårö Framtid och för andra året arrangerar evenemanget.

Utöver det härliga utbudet av lokala affärer, restauranger och klassiska punkter som Spökhistorier vid Engelska Kyrkogården med Evert Jansson och Calle Brobäcks skrönor vid Bygdegården, har vi också nya punkter för i år som till exempel signering och försäljning av författaren Agneta Arnesson Westerdahl böcker vid Hammars samt en sandskulpturtävling på Sudersand.

Vid Bygdegården kan man också ta del av prisutdelningen av Fårö Fototävlingen, som startade för ett år sedan och som vi hoppas ska bli en återkommande tradition, berättar David Ruthström

Felicia Godman spelar i Stora Salongen på Lansagalleri Fårönatta 2018. Foto: Lis Hellström.

I år är Fårönatta dessutom en del av den Europeiska Trafikantveckan som äger rum varje år den 16-22 september runt om i Europa. Årets tema är säker cykling och gång med uppmaningen “Ta klivet – börja gå!”. Vår uppmaning till alla är: Glöm inte ficklampan och reflexen hemma!

– Vi är jätteglada att få vara en del av årets Trafikantvecka där vi samarbetat med Region Gotland, Ratta grönt och Bergkvara Buss som har HVO (vegetabilisk olja) i tanken, tillägger David Ruthström.

I samband med trafikantveckan har Fårö Framtid och Sudersands cykeluthyrning anordnat ett Cykelquiz som tar en runt på östra delen av Fårö. Läs mer om detta och allt annat som händer i den bilaga som medföljer!

Källa: Fårö Framtid