Nu kan du storhandla med cykeln

Fyra stycken lådcykel-parkeringar har byggts utanför entrén på ICA Maxi för att underlätta för cyklande kunder.

Under Trafikantveckan på Gotland 16-22 september samarbetar Gotlands Cykel-uthyrning och ICA Maxi Visby för att erbjuda gotlänningarna gratis möjlighet att storhandla med elcykel – nu testas idén med hjälp av Turistbyrån i Visby under en vecka.  

Fyra stycken lådcykel-parkeringar har byggts utanför entrén på ICA Maxi för att underlätta för cyklande kunder. Gotlands Cykeluthyrning bidrar till samarbetet med elcyklar för exempelvis studenter och boende inne i stan.
  – Med våra elcyklar kommer du cirka 3 mil på en laddning, med andra ord kan man utan problem ta sig fram och tillbaka till ICA Maxi. Det här tyckte vi va en rolig idé och det ska bli kul att se hur det utnyttjas under veckan, säger Björn som är grundare till Gotlands Cykelut-hyrning
  
– Det här handlar om miljö och hälsa, men också att förenkla och skapa bättre förutsättningar för de som tar lådcykeln idag, vilket vi ser allt oftare! Nu testar vi en vecka och det ska bli kul att höra vad kunderna tycker och det är väldigt roligt att få samarbeta med duktiga entreprenörer och Region Gotland som styrt upp Trafikantveckan på Gotland, säger Moa Lilja, VD och handlare ICA Maxi Visby

Så här gör du: El-cyklar med kärra finns att låna på Turistbyrån vid Donnerska Huset. Cykla, handla och visa kvittot när du lämnar tillbaka cykeln.

Kontaktuppgifter:
Marcus Lilja, ICA Maxi Visby, 072-860 48 91

Björn Wallenström, Gotlands Cykeluthyrning, 073-504 14 07

Källa: ICA Maxi Visby