​Frivilliga från RS Fårösund nomineras till Årets Sjöräddare

RS Fårösund arbetade hårt under kappseglingen Gotland Runt i somras. Foto: Sjöräddningssällskapet

Varje år utser Sjöräddningssällskapet Årets Sjöräddare för en räddningsinsats som sticker ut lite extra. Av förra årets 1093 räddningstjänstuppdrag har fem insatser nominerats som särskilt föredömliga. Vid en av dessa genomförde de frivilliga sjöräddare på RS Fårösund många räddningsinsatser under en mycket intensiv dag vid Gotland Runt.

Den 1 juli bjöd på tufft väder för alla de båtar som skulle ta sig runt Gotland. Det blåste upp till 17 m/s och vågorna var som mest tre meter höga. Från morgon till kväll hjälpte de frivilliga sjöräddarna på RS Fårösund tävlingsdeltagare som hamnat i kniviga situationer. Den tio timmar långa insatsen inleddes med ett larm om en segelbåt som drabbats av rigghaveri.

– Vi tog höjd för att det skulle bli mycket att göra och var nere på stationen redan vid sex på morgonen för att förbereda båtarna. När larmet kom tio i sju var det bara att åka ut, säger Joacim Svensson-Rung, skeppare på Rescue Fårösund.

På väg ut ur hamn blir de snabbt omdirigerade av Sjö- och Flygräddningscentralen då en besättningsmedlem på en annan segelbåt har fått benbrott och behöver läkarvård. Framme hos haveristen förstår de direkt att det skulle vara alltför riskabelt att flytta över patienten till räddningsbåten. På platsen är inte vågorna är särskilt höga, men det blåser, är grunt och sjön är krabb med vågor som slår in från alla håll.

– I de rådande förhållandena riskerar vi att åstadkomma skador på segelbåten och förvärra situationen om vi placerar oss bredvid. Vi lägger oss istället akter om båten under gång där en i vår besättning hoppar över till segelbåten för att stötta skepparen och den skadade på väg in till hamn där ambulans väntar, säger Joacim.

Efter samråd med besättningsmedlemmen och Sjö- och flygräddningscentralen styr de sedan åter mot det initiala larmet med segelbåten som fått rigghaveri. De lägger sig på behörigt avstånd och försöker dämpa de värsta vågorna så att besättningen ombord på segelbåten får en så bra arbetsmiljö som möjligt för att kunna ta ombord den knäckta masten och vajrarna som driver i vattnet. När situationen är under kontroll tar Sjöfartsverkets ena lotsbåt över då sjöräddarna fått ännu ett larm. En segelbåt med mastbrott saknas norr om Fårö. Åttametersbåten Rescue N A Månsson med besättning har i detta läge också blivit dragna men får direktiv av Rescue Fårösund att vara resurs åt segelbåtarna närmare land. Sjöfartsverkets räddningshelikopter kan snabbt lokalisera den försvunna segelbåten som då på egen hand tar sig in till hamn med motor.

Eftermiddagen fortsatte i samma takt med larm om sjösjuka, tamp i propellern och båtar som har svårt att ta sig in till hamn. När tävlingsklungan rundat Gotlands södra udde och kryssar norrut igen kommer dagens sista larm och det gäller ännu en skadad seglare långt ut mellan Gotland och fastlandet. Sjöräddarna får information av Sjö- och Flygräddningscentralen att stå stand-by då räddningshelikoptern ska göra ett försök med att få upp den skadade från segelbåten. Detta lyckas och patienten förs snabbt till närmaste sjukhus.

– När man kommer hem efter en sådan här dag känner man verkligen att vi behövs och att det vi gör är viktigt. Samarbetet med alla inblandade resurser löste situationerna till det bästa, avslutar Joacim.

Besättning
​Joacim Svensson-Rung, Johan Sunnerstam, Gustav Melander, Johan Melin, Johan Svahn, Bengt Lundgren, Morgan Gustavsson, Jan Forsberg

Källa: Sjöräddningssällskapet