Jonny Brakstad gjorde HIO på Visby GK

Jonny Brakstad och den fyrfotade caddien Spencer firar efter HIO:n. Foto: Davor Vikic.

Tisdag 5 maj är ett datum som golfaren Jonny Brakstad inte glömmer i första taget. Han lyckades nämligen med bedriften att göra en Hole-in-one (HIO) på Visby GK som ligger ute på Kronholmen. Det var på femte hålet (par 3) som Jonnys järnsjua letade sig i hålet till ett efterföljande jubel.

Jonny är en riktig golfentusiast och spelar helst ute på Visby GK. Under hela sin golfkarriär har han faktiskt lyckats göra HIO hela fyra gånger, vilket är ovanligt då många golfare aldrig får uppleva att göra en enda.

– Det kändes underbart att få kliva fram till hålet och få se att bollen verkligen gått i. Vilket skönt jubel och att få bjuda medspelarna på Champagne blir ju häftigt, berättar en lycklig Jonny Brakstad.

Jonny Brakstad har koll på bollarna. Fyra HIO under karriären.

Jonny Brakstad har hållit sig framme i tävlingssammanhang tidigare. Tillsammans med spelpartnern Roger Johansson har han kvalificerat sig till världsfinalen Gratistidningen Golf Trophy två gånger. Första gången var i spanska Lumire och därefter på den mytomspunna Ryder Cup-banan i Paris – Le Golf National. Där räckte dock inte parets spel till de mest framskjutna placeringarna.

Golfen ökar

Under rådande tider har golfen i Sverige fått ett uppsving. Golf är en utomhussport där man inte behöver vara nära varandra och det är väl anpassat för att kunna bibehålla social distansering. Att man också får motion under tiden är en bra bonus och några av förklaringen till det ökande intresset för golf.

Visby GK vid Kronholmen i Västergarn är en av öns många fina banor och som hela tiden klättrar och ligger högt uppe på olika rankinglistor gällande “bästa banor”.