”Går det att lära gamla hundar att sitta?” Jag vill förbättra mitt spel, känna m…

”Går det att lära gamla hundar att sitta?” Jag vill förbättra mitt spel, känna mig säkrare, sänka mitt handikapp från 28 till 25. Tanken som dyker upp är: Ger träning verkligen färdighet oavsett ålder? Går det att lära gamla hundar sitta?

Tränaren, Anders, frågade hur jag tänkte, hur mycket tid jag kunde lägga ner. Han la upp ett program med ett antal lektioner och med mycket egenträning och spel på banan emellan varje lektionspass.
Putträning. Chipträning. Driverträning. Bunkerspel. Närspel.

Därefter gick vi till studion och började med att göra en svinganalys. ”Få med höften ordentligt och håll samtidigt höger ben böjt och stilla genom hela baksvingen så att kraften används framåt istället.” PUH! Ont i höger skinka blev resultatet efter det passet!

Veckorna förflöt med lektioner, uruselt spel, träning, bättre spel, lektioner och slutligen… Drömgolf! Alla drivar satt, likaså träslagen, inspelen glänste och bara en eller två puttar på varje hål. Vem har sagt att golf är svårt? Hur kul som helst! Halleluja!!! Nu undrar ni om mitt handikapp efter alla dessa rundor och träningspass – 25,5! Målet för den här säsongen är uppnått och det känns som om jag fortsätter nästa år på samma sätt med koncentrerad och fokuserad träning så finns även mitt drömmål, within reach – hcp 20.
Är faktiskt så otroligt glad att jag tillhör just den här klubben. Med idog träning så kan man tydligen lyckas med det mesta om inte målet är helt orimligt. Och… ja, det går att lära gamla hundar sitta.
Ulla Hyséus 65 år

Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot visbygk

Källa: Visby GK, Gotland