Årets kulturstipendiater prisades

Måndagen den 18 maj var det dags för Lions årliga kultur-stipendieutdelning och denna gång var det fyra elever vid Kulturskolan Gotland som var aktuella. Årets stipendiater är Matilda Bornmarker (blockflöjt), Olle Tynelius Söderström (slagverk och fiol), Olof Levin (trombon) och Amanda Ljung (balett).

Kulturstipendiet har delats ut sedan 1990-talet av Lions Club Visby ut till unga musiker och dansare i årskurs 4 till 6. Stipendiet kan tillfalla enskilda elever eller en grupp inom Kultur-skolan Gotlands verksamhet och dessa utses av kultur-skolans lärare. Stipendiet omfattar 1500 kronor.

Stipendieutdelningen skedde på gräsplanen utanför kulturskolans entré på Sävesväg.

Stipendiaterna kunde tyvärr inte att framträda i samband med årets stipendieutdelning. Detta med anledning av den pågående coronapandemin som fått till följd att kulturskolan ställt in alla publika evenemang under våren.

Brukligt är annars att stipendierna delas ut vid Kulturskolan Gotlands årliga vårkonsert och att stipendiaterna då framträder under konserten. Förhoppningen är dock att dessa unga begåvningar får möjlighet att stå på scen vid ett senare tillfälle.

Källa: Region Gotland