Nytt jobb!

Att vara kulturarbetare och få jobb är högst ovanligt i dessa märkliga tider. Lyckliga jag! Här sitter jag nu sedan två veckor som ny verksamhetsledare för den anrika Kulturföreningen Roxy. Som faktiskt fyller 40 år nästa år. I 40 år (!) har föreningens olika verksamhetsgrupper levererat musik och andra kulturevenemang till Gotlänningar – året om.
En bragd.

Hur ska det firas? Får vi bestämma så med pompa och ståt förstås, och med plats för alla. Nu ryktas det om att gränsen för 50 personer ska tas bort vid arrangemang på restauranger och caféer

Och Kanske, kanske får vi vara upp till 500 i publiken snart vid större evenemang, men då sittande och på avstånd från varandra. På avstånd. Hm. Vi gnuggar våra geniknölar. Något ska vi komma på. Återkommer om detta.

Musik har varit mitt liv.

Jag skrev min första låt när jag var 4 år. Sången fick jag med modersmjölken. Men jag flyttade från Halland till Stockholm i 20 årsåldern för att jag ville bli konstnär. Det var konst jag trodde jag var ämnad åt. Men livet ville annorlunda. Det blev musik musik musik och lite konst. Jag har turnerat och sjungit med Lundell, Eldkvarn, Py Bäckman, Dan Hylander, Totta Näslund och många många fler. Jag har drivit skivbolag och även gett ut tre egna fullängds produktioner. Komponerat  musik till filmprojekt och mycket annat

Vid ett flertal tillfällen under mina turnéer har jag kommit i kontakt med Roxy som är Gotlands största arrangörsförening för fria arrangemang. Det vill säga arrangemang som inte är knutna till någon musikinstutition. Utan görs av såna som du och jag.

Trots Corona så har cirka 70 evenemang anordnats i år med allt ifrån utomhusdans till utomhusunderhållning på ålderdomshem.

Tänk att en osynlig liten medspelare kan ställa till det så. En hel bransch har hållit andan sedan i mars.

Och nog är det lite märkligt när man får bjuda in till en galamiddag med 300 personer men så fort någon ställer sig på en scen i samma lokal så kommer polisen och utrymmer 250 av dem. Svårt att gilla läget ibland. När läget är ologiskt. Men som sagt, snart kanske.

I tider som dessa börjar man tänka på vad som är viktigt i livet. Livet självt. Hälsan. Barnen. Kärleken. Naturen. Konsten. Musiken. Min älskade hund som jag tog som omplacering för 4 år sedan. Hon är min medarbetare här på Roxys Kansli. Kallas allergihund så oroa dig inte om du har vägarna förbi.

Bästa hälsningar
Play safe!
Maria Blom
Ny verksamhetsledare på Roxy

Roxys kulturtips!

Firma Masker & Magi
En förtrollande musikal där allt är på riktigt!

Från 8 år
Spelas på JODA den 17:e oktober
(Obs! endast 50 platser)
Biljetter köper du på: www.Kfroxy.se/biljetter