Hitta din kulör och stil till hemmet i höst!

Ingemar och Christoffer Andersson, Färgboden Visby, visar Årets kulör från Nordsjö – Brave Ground – med hjälp av en s.k. Colour Tester. Kulören är naturnära och lugn, precis som färgerna i Färgbodens speciella ”Gotlandskulörer”.

Brave Ground – som valts till årets kulör av Nordsjös färgexperter – ger rummen en varm känsla som för tankarna till naturen. Den framhäver också effektivt andra kulörer och detaljer i inredningen.

Personalen på Färgboden i Visby vill inspirera alla att använda hösten till att hitta sin stil till hemmet. De menar att just Brave Ground, Årets kulör 2021 från Nordsjö, är den perfekta basen i ett förnya och utveckla interiörerna.

– Brave Ground-kulören kan användas i alla färgtyper. Den ger rummen en färggrund som rör sig från mörkbeige till gråtonat ”smutsigt” brun, beroende på omgivningens ljus och inredning, säger Christoffer.

– Lugnet i Brave Ground gör att den kan kombineras med t.ex. kulörstarka mönstrade fondtapeter och möbler eller inredning i klara kulörer. På så vis ger den utrymme för olika smakriktningar och anpassningar till olika årstider, menar Ingemar.

Höstens starkaste trend

Just detta – att kombinera milda, naturliga och neutrala kulörer med färgsprakande accenter och kraftfulla former – är den tydligaste inredningstrenden denna höst.

Även de speciella ”Gotlandskulörer” som Färgboden lyfter fram i sitt sortiment möter denna trend. Kulörerna, som ”Salmbär”, ”Ringmur” och ”Blå Lagunen”, harmonierar med den traditionella gotländska arkitekturen, kulturen och naturen.

Råd och stöd

  • Vi hjälper gärna våra kunder att hitta den röda tråden när de ska förnya hemmet. Vår kostnadsfria tjänst Stilhjälpen innebär att Anita hos oss, som är utbildad färgsättare, gör ett hembesök eller för samtal via mail. Hon lyssnar på önskemål och tittar på bostadens utformning, möblering, ljusinfall och belysning. Utifrån detta ger hon sedan färgförslag, berättar Ingemar.
  • En annan hjälp vi erbjuder är Colour Tester – en liten bägare med färg och monterad miniroller. Man rollar färgen på en testyta eller väggen, för att se hur den ter sig i det aktuella rummet, förklarar Christoffer.
  • Jag gör även gärna hembesök för att ge råd om underarbeten och ge hemmafixaren en komplett arbetsbeskrivning för hur de ska lyckas med målningen, säger Ingemar som har 30 års erfarenhet som målare och håller hårt på att underarbetet är a och o.
Med Colour Tester kan man enkelt prova hur en kulör ter sig i det aktuella rummet.

Källa: Färgboden Visby