Air Leap optimerar vinterns tidtabeller

Air Leaps ATR 72 som tar upp till 72 passagerare, Fotograf: Wilhelm Adolfsson

Till vinterns tidtabeller väljer Air Leap att optimera flera utav avgångarna för att öka kapaciteten på de linjer som har högst efterfrågan. Samtidigt anpassas avgångar med lägre efterfrågan till en mindre flygplanstyp jämfört med tidigare, detta för att skapa en så lönsam verksamhet som möjligt.

– Air Leap är ett kommersiellt flygbolag som måste ha lönsamhet för att kunna flyga. Vi har en långsiktig plan för vår verksamhet, men för att den ska bli verklighet måste vi ha en mer effektiv tidtabell och utnyttja våra flygplan i större utsträckning. Denna optimering medför bland annat att Visby får ytterligare avgångar samt Halmstad får ökad kapacitet med större flygplanstyp på vissa utvalda avgångar, säger Emelie Ahlin, Marknadschef Air Leap.

Air Leap planerar att ta ytterligare en ATR 72 i drift under början av 2021. Idag flyger Air Leap med modellerna ATR 72, Saab 2000 och Saab 340 med plats för 72, 50 och 33 passagerare respektive.

– När vi har vår nya ATR 72 på plats kan vi fortsätta öka antalet avgångar och skapa en än mer attraktiv tidtabell till våra destinationer, fortsätter Emelie.

Vinterns uppdaterade tidtabeller finns på www.airleap.se och börjar gälla från och med den 9:e november.

Källa: Air Leap