Nu blåser storm därute

”Nu blåser storm därute och stänger sommarns dörr, det är för sent för att undra och leta.
Jag älskar kanske mindre än vad jag gjorde förr, men mer än du nånsin får veta.
Nu ser vi alla fyrar kring höstens långa kust och hör vågorna villsamma vandra. 
En enda sak är viktig och det är hjärtats lust och att få vara samman med varandra.” 
(Höstvisa, lyrik Tove Jansson)

Nu hösten 2020 är det så uppenbart att vi mer än någonsin behöver varandra, och det är ju du som behövs.

En skådespelare vill skapa konst. Konsten uppstår i mötet med publiken. Vi ser till att den uppstår. 

Du är så välkommen att vara en del av vi. 

Det är för dig och dig och dig och dig. För alla överallt. Det är Riksteatern som exempelvis gör att Cullbergbaletten eller Marianne Mörck turnerar också på Gotland. Det är tack vare Riksteatern som kvalitetsföreställningar produceras i format som kan arrangeras likaväl i Slite som i Stockholm och Arvidsjaur.

Nära dig får du uppleva bland det bästa som svensk scenkonst kan erbjuda. Kvalitet i urval av produktioner, i manus, i regi, i arrangemang, teknik, artister, i framförandet. 

Vill du vara med och arrangera så att konst uppstår? Kom till Riksteatern. En av Sveriges stora folkrörelser med 40 000 medlemmar. Professionella skådespelare, dansare och musiker i stora och små föreställningar producerade och arrangerade av de skarpaste inom scenkonst i Sverige och med internationellt erkännande. 

Ideellt arbete som ger en gotländsk publik möjlighet att ta del av scenkonst av verkligt hög klass. 

Riksteaterföreningen på norra Gotland, Nordret arrangerar i Slite 7 november, ”Ingen konst”. En stark, berörande, mångbottnad svart komedi om en välutbildad aktad man som möter en kvinna på samhällets botten. På scen Eva Ahremalm och Lasse Forss. Författare Stephen Sachs. 

Nordret och Othems bygdegård arrangerar 22 november, soppteater och klassikern ”Ormens väg på hälleberget”. En berättarteater av och med Jonas Hedlund efter Torgny Lindgrens roman. En tragikomisk berättelse. Skrävel Jani är förbaskad på tillvaron och vill anklaga någon för det, han gör upp med Vår herre. Föreställningen får stående ovationer.

På södra ön arrangerar Sudret ”Bygdens söner” 25 november på Hemsegården. En ömsint lands­bygdskomedi med Peter Jansson i alla roller. När Roger och Patrik var tolv år räddade de ett liv tillsammans vid en trafikolycka. Den sommaren var de bygdens stolthet. Tjugofem år senare bor Roger kvar i byn. Så flyttar Patrik plötsligt hem. Gamla spöken väcks till liv.

”En enda sak är viktig och det är hjärtats lust

och att få vara samman med varandra.” 

Vi måste ha lust för att leva. Vi måste också känna oss säkra för att våga. Vi som arrangörer tar din säkerhet på största allvar.

Gå på teater!

Ta ansvar för varandra så behöver ingen bli ensam om ansvaret att ta hand om sig själv.  

Maria Larsson
Ordförande Riksteatern Gotland

Roxys kulturtips!

Vinga på Villovägar

En dockföreställning med Teaterambulansen

Lördag 7/11 kl 14.00 på Kulturrum, Specksrum 6

Biljetter på: www.kfroxy.se/biljetter

Endast 50 platser