KARANTÄNSMÄSSIGT

Det har varit en fantastisk höst, men tyvärr en höst med stor smittorisk och en saknad av goda vänner att umgås med, att gå på restaurang, att gå på bio, eller gå på en konsert. Har nu vaccinerat mig mot influensan och väntar på vaccinet för lunginflammation och coronan.


Jag sitter här och hör vinden vina i takteglet och ser att solen med all sin lyskraft och gör att den färgrika hösten tydligt syns. Vi har vant oss att leva karantän. Tack och lov så är mitt eget stora intresse att måla tavlor, något jag gör helt självständigt och det innebär märkligt nog att dagen nästan inte räcker till, de som ser det hela och ger bra synpunkter är FB-grupperna för konst , goda vänner och familjen som alla är proffsiga kritiker. Mitt måleri nu skall utmynna till en utställning tillsammans med två likasinnade sommaren 2021. Min kontakt med mina nära vänner sker via telefon och nätet. Att lyssna på musik gör jag genom Spotify och varje vecka blir det jazzupplevelse från ” ronnie scott’s jazz club”  i London. Just nu läser jag också Ulf Lundells ” Vardagar”, vilken jag varmt kan rekommendera. Filmer kan jag se hemma via nätet. Och det viktigaste, jag kan fortfarande träffa mina närmaste familjemedlemmar + hund utan problem.

Melankolin har trots allt inte fått någon plats i mitt liv denna höst, min hjärna har stormat, är full med idéer så jag har inte haft tid med de introverta. Just nu är det tyst i huset och ateljén och jag sitter här med en kopp te och funderar på hur jag skall skriva denna krönika. Jag börjar förstå allvaret, den kalla, mörka och trista vintern är snart här. Det finns människor som gillar vintern, åka på längd och utför med skidor eller ta på sig långfärdsskridskorna. Inget för mig, tänker bara på den tråkiga snöskottningen och halkiga gator och vägar. Normalt är ljuspunkterna på vintern jul och nyårshelgerna, men i år vet i katten vad som händer, i alla fall inget som jag idag kan styra över. Att vara i ateljén är också en ljuspunkt för mig, att måla är ett sätt att ta vara på min tillvaro på ön. Ljuset här gör det lättare att måla. Det känns som ljuset, färgerna och min naturupplevelse löser både färg, form och motiv i allt jag skall måla. 

I en liten låda har jag en samling av förra årets inkommande julkort, när jag bläddrat igenom högen så fastnar jag för några stycken som känns riktigt personliga. Brev och kort är trevligt att få och roligt att skicka. Varje år försöker jag att själv göra ett eget julkort att skicka till våra vänner, så kommer det bli även i år. I dessa Corona-tider känns det ännu viktigare att skicka och få  jul & nyårshälsningar från och till vänner för året som gått. Nu märker jag också vi påverkar och formar varandras liv, man har familj, vänner och bekanta! 

Håll avstånden, sätt på er munskydden och var rädda om er och nära och kära

Bosse Bjällstrand

Roxys kulturtips!

Majgun Bäckman & Eva Borgh
Ställer ut sina Akvareller på Bokcaféet Porten Visby (intill Österport)
Dagligen 12.00-17.00
Välkomna!