Lust till musik

Gör det du tycker är roligt. Gå på lust! Det har varit min devis i livet.

Det är en lust som under en magisk natt fört mig genom öknen för att sjunga under en stjärnklar arabisk himmel. En lust som tagit mig ner i varje musikalisk källare i Stockholms Gamla stan och uppför vindlande slottstrappor och ut i de ljusaste sommarkvällar i Värmland. Ofta bärandes förstärkare, mikrofoner och ljusriggar. Det är en lust som fört mig in på svartklubb i ett morgontrött och nysnöbelagt Berlin, där jag druckit ljummen öl efter en helkväll i jazzens tecken – rusig av rytm och förtjust publikjubel. Förundrat har jag också njutit Nashvilles låtskrivarelit i cirkel på Blue Bird Café, och hungrigt har jag utforskat estrader i både London och New York. Tänk, jag har sett och mött giganter! För lustens skull. Lusten till musik. Tänk, va mycket underbart jag mött vid och på en scen. Dock, jag har aldrig spelat på Gotland! Landade här i Coronans tid. Hon rev alla kontrakten.

Jag har klarat mig bra. Trots att jag är sämst på bidrag, dålig på ”systemet” och dålig på att säga nej och välja bort. Jag är däremot bra på att jobba. Har jobbat med blodsmak, men med stjärnor i ögonen, för jag har ju ”fått”, eller som jag ser det, ”valt” att leva på det jag älskar. Känslan när tonerna strömmar genom strupen och fyller hela själen är omätbar.

När man sen ser samma toner träffa publiken och ser hur ögon glittrar igenkännande och hjärtan tänds. Ja då har man nog nått extasens nirvana. Ingen som golvats av musikens kraft glömmer det. Man kan kalla det flow, högre vetande, Gud eller det onämnbara ”Det”.

Allt flyter och energin runt omkring beblandar sig med dig själv och dina medmusikanter, och du vet inte vart du själv slutar och oändligheten börjar. Vissa använder kärlek för detta. Sex, droger, arbete. För mig är musiken mitt redskap att nå ut och in.

Åh vad jag saknar henne!!

Jävla pandemi!

Musiken började som intryck. Minnesbilder av skivspelaren som snurrade Mamma Mia 3000 gånger i pappas hörlurar. Gyllene tiders ”Sommartider ”väckte mitt kärlekshjärta tidigt och Carola, Lisa, Whitney, Frank, Louis, Mauro, Barbra och Ella var och blev vänner för livet.

Musik är det som får mig att känna. Utan musiken är det som att mitt känslocenters amygdala liksom krymper och pustar. Utan uppdrag och mening blir jag som en halvtom blåsbälg som ingen riktigt orkat blåsa upp. Phft, phft låter det om mig.. Phft Phft…. En sorglig liten puff! Både sur och vresig blir jag. Som torrt ökengräs som flyger över prärien i en halvtaskig western på TV 12.

Man brukar säga, ”utan känsla minns du inget”. Musiken är min känsla och den som ger minnena luft.

Det är därför det är så viktigt att hålla ut nu. Att lita på att det kommer en vår och en sommar. Att lusten kommer åter. Att detta helvete har en ända och ett slut. Att snart, snart ses vi igen. Jag och ni, musiken och publiken. Jag hoppas ni finns kvar och längtar lika mycket som jag.

Jag hoppas på det. Jag lever på det.

Phft…. Phft….

Karina Kampe, artist & låtskrivare

Roxys kulturtips!

”Tonight ” är den senaste singeln som AFT – Annika Fehling Trio nu producerat!
Välkomna upp på den flygande mattan! Lyssna och njut på Spotify
Annika Fehling – sång & gitarr, Christer Jonasson Tolv – gitarr och Robert Wahlström – piano & produktion.