En halsduk till alla på lördag

Visby IBK siktar på att få många supporters på plats i ICA Maxi Arena. Foto: Magnus C Lydahl.

När storfavoriterna Nykvarns Steelers från Sörmland kommer till ICA Maxi arena på lördag 13 november för att möta Visby IBK i allsvenskan arrangerar klubben en halsduksmatch för första gången i klubbens historia. Alla som kommer till matchen kommer att få en egen supporterhalsduk i klubbens färger.

Inledningen för Visby IBK i allsvenskan har varit tuff och när ett stjärnspäckat Nykvarn kommer till Gotland passar klubben på att arrangera ett publikevent utöver det vanliga.

Vi skall försöka skapa stämning och lyfta laget tillsammans med över tusen Gotlänningar säger Hasse Pedersén marknadschef i Visby IBK.

– Tack vare våra lojala partners så har vi fått möjlighet att köpa in ett stort lager med supporterhalsdukar som vi delar ut gratis till alla som bokar biljetter till matchen. Nu skall vi försöka skapa ett gulblått hav på läktarna och hoppas att vi tillsammans kan lyfta laget till seger mot favoriterna, förklarar Pedersén.

Stjärnspäckat motstånd

Nykvarn har gjort en jättesatsning denna säsong och ett antal hemvändande storstjärnor har skrivit på för klubben. Spelare som  Simon Westgärds, Karl-Johan Alroth, bröderna Kevin och Lucas Rigogiannis och sist men inte minst Hampus Ahrén som förra veckan togs ut till VM truppen. Spelarna återvände till moderklubben inför denna säsong.

Lagkapten Eliasson ser fram emot matchen.

Visby IBK’s lagkapten Jesper Eliason (Foto: Magnus C Lydahl)

Visby IBK’s lagkapten Jesper Eliason ser fram emot lördagens match.

– Jag ser fram emot en välfylld arena på lördag och vi kommer att sälja oss dyrt säger klubbens lagkapten. Vi har själva satt oss i den har situationen och nu får vi gå ut i strid varje match för att nå våra uppsatta mål, avslutar Eliasson.

Källa: Visby IBK