Tillsammans för en God jul!


Som en del av er säkert känner till sysslar Visby IBK inte bara med innebandy. Inom föreningen finns ett stort samhällsengagemang och ett driv att göra gott. Inför jul har klubben valt att stötta initiativet ”Familj till familj” Organisationen är startad av frivilliga inom Svenska kyrkan och syftet är att hjälpa familjer som har det tufft ekonomiskt.


I år görs en insamling av ICA Maxi i Visby där man kan köpa symboliska julgranskulor i olika valörer och hänga upp i en gran. Pengarna går oavkortat till ”Familj till familj”.
Ica Maxi är en av Visby IBK’s huvudpartners och att kroka arm i detta projekt är en självklarhet för klubben:

– Det är en liten julhälsning från oss i klubben. Vi försöker hjälpa till där vi kan, säger marknadschef Hasse Pedersén.

Han uppmanar även medlemmar och supportrar att göra detsamma.

Visby IBKs representant, lagkapten Jesper Eliasson, var på plats på Ica Maxi för att hänga upp julgranskulor i granen och sprida julglädje.

– Det var superkul att vara där. Ica Maxi är duktiga på att hitta på nya grejer och man får upp ögonen för dom som tycker att julen är en jobbig tid, säger Jesper.

Han tvekade inte en sekund när han blev tillfrågad av klubben.

– Det är bara kul att bli tillfrågad att hjälpa till. Det är självklart att jag gör det. Om jag kan göra något litet som kan hjälpa någon annan så gör jag det, säger han med sin omisskännliga ödmjukhet.

För Jespers del blir det julfirande med släkten i Visby. Redan nu har han och laget fått en fin julklapp av tränaren Anton Olofsson. I paketet ligger nämligen egenträning av den lite mer ansträngande sorten:

– Vi har några olika pass vi ska köra själva. Bl.a några intervallpass. Du får gärna haka på om du vill, skrattar Jesper.

Redaktionen suger på den karamellen och återkommer med svar till Jesper inom kort.

Visby IBK önskar alla en riktigt God Jul

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.visbyibk.com

Källa: Visby IBK (Herrar), Visby