Visby IBK överens med UHC Sarganserland


Visby IBK har gjort klart med det schweiziska laget UHC Sarganserland med övergång för Linus Andersson, klubben huserar i landets näst högsta innebandyliga.


Under denna säsong har Linus spelat 17 tävlingsmatcher i Visby IBKs tröja och producerat tio poäng fördelat på åtta mål och två assists.
Visbys klubbchef Joakim Bandholtz kommenterar övergången:

– Vi visste att han inte skulle förlängas efter säsongen så det det passade honom och oss bra. Det kändes naturligt då han har fått lite speltid hos oss och ville röra på sig. Han var sugen på att göra något annat.

Bandholtz är också noga med att poängtera att det inte föreligger någon skism mellan parterna. Han har inte direkt jagat någon ersättare för Linus Andersson:

– Nej det här är både ett affäsbeslut och sportsligt beslut för oss både på lång och kortsikt. Vi tog in Mattis (Andersson) för någon månad sedan så det blir lite plus minus noll. Vi kollar ju ständigt efter nya spelare men vi är nöjda med den truppen vi har, fortsätter Joakim.

Inför omstarten den 6 januari i Ica Maxi Arena vet Bandholtz vad som gäller:

– Laget behöver mobilisera och se varje match som unik och inte titta på tabellen. Det kommer krävas många segrar för att nå målet som är topp 4 och kvalspel.

Hoppet är dock i allra högsta grad levande:

– Vi har gjort det förut. Den här säsongen påminner väldigt mkt om den säsongen vi gick upp i SSL.

Bandholtz avslutar med en hälsning till Linus Andersson:

– Vi tackar Linus för den här tiden i klubben och hoppas vi ses i innebandyvärlden. Vi önskar honom lycka till i sin nya klubb!

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.visbyibk.com

Källa: Visby IBK (Herrar), Visby