Sätra väntar i årets första hemmamatch


Äntligen är det dags för årets första match. På trettondagen kl 17.00 tar vi emot IK Sätra i Ica Maxi Arena. Visby IBK inledde som bekant höstsäsongen lite svajigt men avslutade med en strålande form innan juluppehållet.


Sätra hittar vi näst sist i tabellen och på pappret är det ett lag Visby skall besegra. Senaste gången lagen möttes gick matchen till förlängning. Där drog Visby till slut det längsta strået och vann med 7-6 efter en tight match. Anders Skoog, forward i Visby IBK, minns den matchen:

– Vi styrde matchen men fick inte utdelning som vi ville. Vi var kanske lite nonchalanta och dom straffade oss med sitt omställningsspel. Men starkt ändå att vi kunde vinna i sudden, berättar han.

Finns det med tanke på Sätras tabelläge risk för underskattning?

– Absolut inte. Vi måste ta varje match som att det är en VM-final. Vi måste vinna mot alla lag. Vi har inte råd att förlora, fortsätter Anders.

Halva säsongen har gått och nu vänder serien. Hur ser du på din egen insats hittills?

– Det har gått lite knackigt. Jag har haft problem med en ryggskada. Det har inte riktigt blivit som jag tänkt mig. Det finns mer att hämta. Får hoppas att det blir islossning nu efter halva, funderar han.

Anders har ägnat de senaste 5-6 veckorna åt rehab, något som gett bra resultat.

– Nu är jag nästa helt smärtfri.

Till sist, hur slutar matchen?

– Jag tror på vinst. Vi behöver ha samma disciplin som vi haft de senaste matcherna. Om vi gör det vi ska kommer vi vinna matchen, avslutar Anders.

Ikväll kl. 17.00 är det matchstart i Ica Maxi Arena. Pg.a. rådande restriktioner är det max 500 personer i publiken som gäller. För att komma in behöver alla som är 18 år eller äldre vaccinationsbevis samt giltig id-handling.
Köp din biljett här: http://visbyibk.com/biljetter

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.visbyibk.com

Källa: Visby IBK (Herrar), Visby