Visby IBKs tränare säger upp sig


Idag valde Visby IBKs tränare Anton Olofsson att bryta sitt kontrakt och lämna klubben omedelbart. Spelarna i laget fick informationen under måndagskvällens träning.


Klubbchef Joakim Bandholtz är samlad och fåordig när vi får en kort pratstund med honom:

– Detta är helt på Antons initiativ. Han har tappat energin och är utsliten. Han vill tillbaka till Göteborg.

Tillsvidare kommer A-laget ledas av assisterande tränare Emil Zetterberg tillsammans med Stefan Mörk. Under tiden kommer jakten på en ny tränare att inledas. Att få tag på en kvalificerad tränare mitt under brinnande säsong är en stor utmaning.

– Det är såklart jättesvårt att lösa i det här läget, men som klubbchef har man alltid krokar ute så man sitter aldrig still, vare sig man har en tränare eller inte, säger Joakim.

Visby IBK har vid tidigare tillfällen gått skilda vägar med tränare. Bandholtz har själv hoppat in och axlat tränarrollen men är ytterst tveksam till detta upplägg ännu en gång:

– Det är inte aktuellt i nuläget, kommenterar han.

Klubbchefen avslutar med en uppmaning till media:

– Samtliga frågor kring Antons uppsägning vill vi att man hör av sig till mig om då både jag och Anton vill att han skall få lugn och ro just nu.

Visby IBK önskar Anton lycka till och tackar för jobbet och tiden han har lagt ner i klubben och hoppas att han fortsätter sin karriär i en annan klubb i framtiden.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.visbyibk.com

Källa: Visby IBK (Herrar), Visby