Visby IBK jagar revansch mot ett formstarkt AIK IBF


På lördag är det dags för ny bortamatch för a-laget. Visby IBK har revansch att utkräva mot ett formstarkt AIK. När lagen möttes i Ica Maxi Arena i höstas plockade AIK med sig samtliga poäng hem via en seger med 8-3.


Visby IBK har en några turbulenta dagar bakom sig. Som bekant sade huvudtränaren Anton Olofsson upp sig i måndags. Centern Albin Lundell berättar om stämningen i laget:

– Veckan började lite chockartat men från i onsdags har det varit bra. Vi har haft två bra träningar och det känns som vi har bra momentum i laget, trots förlusten senast möt Täby. Det känns positivt.

Han berättar att spelarna själva fått ta mer ansvar på träningarna sedan Anton slutade. Många i truppen har dock varit med om liknande situationer tidigare.
Vad säger du om AIK?

– Det är ett jättebra lag vi ska möta och vi har tre raka förluster mot dom. Men vi har goda chanser. Det blir tight men jag tror vi vinner med två bollar, spår Anton.

Sårbara för kontringar mot sämre motstånd och bländade spel mot mer spelförande lag har varit återkommande för Visby IBK denna säsong. Under veckan har laget därför pratat om hur AIK skall besegras.

– Vi ska försöka utnyttja kontringar och låta dom föra spelet, säger Albin

Till sist, vilken färg kommer du ha på ditt pannband på lördag?

– Det blir ett rött till att börja med, men jag kanske byter beroende på hur det går i matchen, skrattar Albin.

Tekning lördag 15/1 kl. 13.00 i Solnahallen – om du inte kan se matchen på plats så sänds den på innebandy.tv

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.visbyibk.com

Källa: Visby IBK (Herrar), Visby