Vi söker nya lärarkollegor – är du en av dem?

Region Gotland söker just nu ungefär 50 nya lärare till grundskolans olika stadier som tillsammans med oss vill göra skillnad för Gotlands 5 000 elever. Hos oss hittar du gemenskap och omtanke. Här får du utvecklas tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Välkommen till oss!

Vad vi erbjuder dig

Beroende på vem du är och vilken arbetsvardag du söker kan du välja att arbeta på en större eller mindre skola – i Visby eller på landsbygden. Vi har 31 grundskolor runt om på ön, uppdelade på fem linjer.

Hos oss hittar du arbetsglädje, kollegialt lärande och utvecklingsmöjligheter. Våra lärare kan söka treåriga försteläraruppdrag som bidrar till skolutveckling och lärande kollegor emellan. Vårt partnerskap med Uppsala universitet Campus Gotland skapar också många möjligheter. Vi jobbar tätt ihop med lärarutbildningen och handleder studenter i våra verksamheter.

Grundskolan på Gotland ligger i Sveriges skolkommuners rankingar bra till med hög måluppfyllelse och hög lärartäthet, men det finns såklart utvecklingsområden där vi jobbar tillsammans för att bli bättre. Bland annat har vi intensifierat arbetet med att öka likvärdigheten mellan gotländska skolor och minska skillnaderna i kunskapsresultat mellan pojkar och flickor.

Den närhet vi har till varandra på Gotland skapar många olika möjligheter att få vara med och påverka och driva skolutveckling. Uppdragen som förstelärare är en av ingångarna för utvecklingsarbetet. Ett av de områden vi prioriterat är språkutveckling genom STL – Skriva sig till lärande. Vi har även genomfört en flerårig satsning på tillgängliga lärmiljöer och satsar på utveckling av fritidshemsverksamheten med stöd av fritidsutvecklare. Nyligen startade vi ett projekt kring Lika-Olika-metoden för att stärka det förebyggande arbetet med diskriminering och utanförskap bland både barn, unga och vuxna.

På Gotland finns något för alla

Gotland är en ö full av möjligheter. En plats för puls och en plats för avkoppling. Livet på en ö som Gotland innebär närhet, livskvalitet och en givande fritid. Du hittar ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Gotland är det mest föreningstäta länet i Sverige – vi gillar att engagera och aktivera oss. Det gör det lätt att hitta andra med liknande intressen.

Det finns plats för fler på Gotland. Som öns största arbetsgivare har Region Gotland fler än 240 olika yrken.  

Ansök

Här hittar och ansöker du till våra lediga lärartjänster: gotland.se/ledigajobb  (i listan klickar du på rubriken ”Anställning” för att sortera tjänsterna i bokstavsordning).

Vi ser fram emot din ansökan senast den 13 mars

Läs mer

Om utvecklingsarbete i grundskolan: https://gotland.se/skolutveckling

Om vårt samarbete med Uppsala universitet Campus Gotland: https://gotland.se/100290

Om att flytta till Gotland: http://gotland.com/flytta-hit/ 

 

Youtube video

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.gotland.se

Källa: Region Gotland, Gotland