Vi möter Falun i kvartsfinalen!


Efter att krutröken skingrats i den sista omgången av grundserien står det klart att vi möter Falun i kvartsfinalen. De hamnade på femte plats i serien, medan vi blev fyra. Det bör bli en riktigt tät och tuff matchserie.


Falun slog oss i bägge mötena i grundserien. I ICA Maxi Arena lyckades de vinna med 6-7 i en riktigt svängig tillställning och uppe i Dalarna vann de med 6-3, men också den matchen avgjordes sent i den tredje perioden.

Falun har en bra mix av rutinerade och unga, hungriga spelare. 32-åriga backen Tone Einstulen tillhör det rutinerade gardet. Det är en stabil karaktärsspelare som bör vara till stor nytta för Falun i en, förmodat, tight och nervig matchserie.

Framåt gäller det att hålla ögonen på landslagsstjärnan Moa Gustafsson som öste in mål när hon spelade i KAIS Mora och hon har verkligen inte slutat med det sedan hon bytte klubb. I grundserien svarade hon för 53 poäng (28 + 25) och med det placerade hon sig på åttonde plats i poängligan, precis före Elin Roos, som stod för 51 poäng. Bäst i Endre var Ellen Bäckstedt på 58 poäng, vilket gav en femte plats.

Falun har en stark powerplaylina med nämnda Moa Gustafsson, Moa Jakobsson och Ellen Svensson där Ellen placerade sig i den absoluta toppen i powerplay i grundserien. Att dra på sig “onödiga” utvisningar och ställas mot dem allt för ofta är inte att rekommendera.

På målvaktssidan är det fördel för oss. Både Frida Görtz och Ellen Westberg nådde betydligt högre räddningsprocent i grundserien än Faluns målvakter.

Så här spelas matchserien:

Kvartsfinal 1: 2022-03-24, 19:00, Endre IF – IBF Falun

Kvartsfinal 2: 2022-03-26, 16:00, IBF Falun – Endre IF

Kvartsfinal 3: 2022-03-28, 19:00, Endre IF – IBF Falun

Kvartsfinal 4: 2022-03-31, 18:30, IBF Falun – Endre IF

Kvartsfinal 5: 2022-04-02, 17:00, Endre IF – IBF Falun

Övriga matchserier:

Pixbo Wallenstam-Nacka

Thorengruppen-Sirius

Västerås Rönnby-Malmö

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.endreif.se

Källa: Endre IF (Damer), Visby