Kunde kommit till tidigt | gotlanduppochner

Jag fick gott om tid för att planera möjliga kategorier och lämpligt namn på en ny blogg, som skulle handla om enbart Gotland. Insekter dök upp tidigt i mina tankar. Jag kunde haft det som en huvudgrupp och sedan haft olika undergrupper. Då kunde nyckelpigor fått vara en av dem. I tidigare block (har ett för varje bloggår) kan jag följa mina tankegångar, som jag fortfarande kan ha nytta av. Ibland i helt nya sammanhang.

Troligtvis hade det blivit glest med bidrag med enbart trollsländor. 😉

Med facit i hand kan du besökare, i spalten över våra kategorier, konstatera att enbart fjärilar har egen. Vår förhoppning är att bidragen ska bli fler under säsongen 2022. Frågan är bara hur vi exempelvis ska få citronfjärilar att sitta vackert, i mer en tre sekunder? Undra om det dessutom går att övertala dem att fälla ihop vingarna så det blir foton från både ovan- och undersida. Jag lämnar över ansvaret till Solveig. Det är hon som leker med macroobjektivet.

Istället har det blivit så att insekterna dyker upp i inläggen på flera olika kategorier; Gotländska ängen, Botaniska Trädgården, Med macro, Naturreservat, Rosornas ö m.m.

Jag är ingen expert. Vet inte vad det rör sig om för sorts insekt. Däremot är jag skaplig på matematik. Jag kan räkna till både två och sex. Undra om det är okej så här på offentlig plats? Tror jag slår 113 till Skogspolisen för ordningens skull. 😉

Författare: http://bosseliden.wordpress.com

Detta inlägg finns i sin helhet på gotlanduppochner hemsida.

Källa: Gotlanduppochner