Det blir int alltit som man tänkt si!

Via olika heta kärleks-förhållanden under livet har jag begåvats med ett antal förtjusande barnbarn. Alla har sina egenheter och uttrycksmöjligheter, förutom de båda egna alstrade töiser med varsin alert dotter. Nu har R, en av mina musikaliska bonusar, medverkat och skrivit om dialogen i Shakespeares Rmeo och Julia, till nutid med stark lokal prägel. Tidigt har jag lovat närvara vid den ståtliga premiären eftermiddagen den 7 maj. Tidig morgon ringer div klockor, vännen i viken ringer 06.15 enligt ÖK. Allt fungerar! På terminalen vägrade dock incheckningsapparaten ta emot min bokningskod! Du är för sen, landgången har dragits in!

Tafatta vädjanden om samtal till kaptenen för ny kajkänning förgäves!: Åk med till Oskarshamn – avseglar om 20 min! Då kommer jag ju ändå till fastlandet… 

Väl åter iland, ringer Kalmarbuss` servicenummer, FÖRKLARAR MIN SITUATION OCH MIN AMBIITION ATT VARA FRAMME I Stockholm innan 15. Automatiska telefonsvararen föreslår ett antal lokala destinationer, enda spår av resmålet Stockholm var stolpe med huvudstadens namn men utan turlista! Alltså: INGEN TUR TILL STOCKHOLM! Men flera avgångar till Växjö! Färgglad buss med somalisk chaufför bromsar in, han kollar digitalt sina olika tidtabeller och upplyser om att om hela fem (5) MINUTER avgår nästa buss till Växjö, fast från annan hållplats Med ett hjärta fullt av klarsynt hjälpsamhet får honom att greppa min stora väska, springer med krumma ben mot den nya hållplatsen, Bussen startar innan vi är framme, och passerar 10 meter framför oss, med ivrigt vinkande förare…SNOPET!

Napp med ny buss med vänlig förare: Åk med mig till Berga, ta tåget till Linköping!. Vid 14-tiden spankulerar jag på Linköpings Central. Bara för att inse att tiden till premiären på Lidingö, 250 km bort, är en omöjlighet att bemästra, meddelar sorgset familjen konsekvensen av min missade färjeavgång. En god middag fick jag ändå i trivsam gemenskap med dagens premiärprimadonna!

Efter framgångsrik premiär utan min närvaro kom vi snabbt fram till att jag kunde ändra min bussavgång norrut söndag middag och övervara den andra föreställningen på kvällen och sedan med Y-buss dra iväg måndag morgon till Ume. Men linjen trafikerades endast lördagsöndag!

Lördagskvällen ägnades år om-boknings-verksamhet, ty det finns ju fler transportmedel. Skam den som ger sig! SJ:s digitala service svarade bara: ” Tjänsten ur funktion, Var vänlig återkom senare!” När E, bonussonen anslutit, fick han bokningsstafetten, efter 20 min kom han med bokningsbekräftelse på liggvagn till Ume med avgång 2055. Samsovning? Min bädd visade sig enligt bokningen vara högst upp under taket – omöjligt om man kräver toabesök flera gånger per natt. Efter snabb omgruppering, hamnade jag längst ner. Plötsligt uppvaknande

efter orolig kort sömn. Glömt meddela kontrakterad hämtningschaufför tågets försening. Upp å rota efter mobil, messade snabbt å somnade om. Drömde att jag återigen var ombord på 70-talets gotlandsfärja, utan det karaktäristiska ljudet av skrovets plåtdunkande mot vågtopparna.

Jo, SJ åker numera helt utan ackompanjemang av det rytmiska ljudet från skenskarvana!

Efter div kontaktsvårigheter p g a tågets försening med 70 min redan innan avgång från Stockholm C, och med ett antal ändringar på ny avgångstid från Stockholm C, nådde jag chauffören, som mötte upp vid den nya stationen Umeå Östra! Fram kom jag helskinnad till slut, med bara 25 timmars försening! Under vistelsen slog löven ut i Björkarnas stad!

Peranders Sandström, Jazzklubbsfunktionär i karantän

Roxys kulturtips!

Konstutställning Malin Munkhammar ”Uti vår hage” på Pensionat Warfsholm

UTSTÄLLNING

Malin visar både digitala tryck och akrylmålningar på Warfsholms restaurang.

Öppet: Datum: 27 maj–11 juni 2022
Tid: 11:00–15:00 Dagar: Fredag, Lördag, Söndag