Spontaninnebandy – Visby IBK


Succén från förra året med spontaninnebandy fortsätter. Om inte ungdomar har möjlighet att ta sig till Visby IBK tar sig Visby IBK sig till ungdomarna.


Upplägget är enkelt, Visby IBK står för innebandyplan, klubbor, bollar och mål. Man behöver alltså inte ha med sig någon egen utrustning utan det räcker att bara dyka upp. Vid Gråbo- och Tjelvarskolan håller dom till.

Joakim Bandholtz är klubbchef och drivande i detta projekt. Han är nöjd med uppslutning:
Det kommer cirka 50-60 barn per dag. Det kommer otroligt mycket barn, det är dom barnen som finns i dom här områdena, berättar Joakim.

Detta är andra året som spontaninnebandy genomförs. Ännu är det lite för tidigt att se effekten av denna satsning men Joakim ser ändå att det gett något

– Det jag ser är att barnen känner igen Visby IBK, dom känner igen oss som personer, nån har börjat spela innebandy och några har börjat gå på matcherna. Jag vet att det kommer ge effekt på lång sikt.

Varför man gör detta är ganska enkelt och självklart.

– I grund och botten vill vi att barn och ungdomar ska få chans att röra på sig utan att betala. Dom ska få ha kul. Jag tror att vi som idrottsförening behöver ta ett ansvar och se till att barn kan få idrotta. Det ansvaret vill vi ta, berättar Joakim

Åldern på deltagarna sträcker sig från förskoleklass till sjätte klass. Avslutningsvis, har du sett några talanger?
Det finns många stjärnor, skrattar Joakim.

Ta chansen och spela innebandy utomhus med Visby IBK du med. Kom som du är vardagar mellan kl. 10-15.
Vecka 25 Tjelvarskolan
Vecka 26 Gråboskolan
Vecka 27 Gråboskolan måndag-tisdag, Tjelvarskolan onsdag-fredag

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.visbyibk.com

Källa: Visby IBK (Herrar), Visby