Intervju med Bending inför Ö-derbyt


På fredag smäller det rejält. Det är dags för andra omgången av Svenska cupen och för motståndet står inga mindre än SM-finalisten från i våras FBC Kalmarsund.


Bakom masken i målburen i Kalmarsund hittar vi den förre Visby IBK-målvakten Kalle Bending. En stor del av sommaren har han faktiskt tillbringat på Gotland. Dels på semester, dels på Golie camp som Visby IBK är medarrangör och även på träningsläger med landslaget. Nu återvänder han alltså till Ica Maxi Arena.

– Jag tror det blir en rolig match. Det kan bli mkt gruff och känslor. Jag tippar ett matchprotokoll fullt med mål och utvisningar, säger Kalle.

De båda lagen har mötts många gånger under åren och har en historia av rivalitet. Att möta FBC Kalmarsund, som håller till i både Kalmar och på Öland, är det närmaste ett derby som Visby kan komma. Visby IBK har satt som mål denna säsong att satsa på serien och det har även bortalaget:

– Vårt uttalade mål är serien och cupen kommer lite i andra hand. Målet i serien är att ta oss till slutspel, gå till final och vinna sista matchen. Det var inte jättekul att stå i Globen och förlora, minns Kalle

Sedan Kalle spelade i Visby IBK finns inte så många kvar i truppen.

– Jag har ingen superkoll på laget förutom dom jag själv har spelat med säger han och nämner Wilmer, Jeppa och Jovic som tidigare lagkamrater.

Tidigare har Visby och Kalmarsund spelat mot varann i både Allsvenskan och SSL. Förra säsongen slutade Visby på en blygsam placering i Allsvenskan medan

Kalmarsund spelade SM-final. Varför tror du att ni har lyckats bättre än Visby rent sportsligt?

– Jag tror att vi haft större kontinuitet med både spelare och tränare. Det gör mycket att ha en grupp som jobbar ihop i många säsonger. I Visby har det varit större ruljans, analyserar Kalle.

Hans insatser på innebandyplanen har inte gått obemärkt förbi. Som sagt blev han nyligen uttagen till landslagets träningsläger på Gotland. Det har blivit några landskamper, något som stärkt honom

– Fokus har alltid legat på klubblaget men det är en hedersbetygelse att bli uttagen i landslaget. Man får en bekräftelse på att det man gör är bra och det är en boost både innebandymässigt och personligt, säger Kalle ödmjukt.

Hur känns din egen form inför matchen i Visby?

– Den känns som den brukar göra på försäsong. Man har inte hittat matchformen än. Den är trevande så som den ska var på försäsongen.
På så vis ska det bli kul att spela match med klubblaget i Visby och hitta matchvana och matchform.

Boka din biljett på www.visbyibk.com/biljetter

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.visbyibk.com

Källa: Visby IBK (Herrar), Visby