Försvarsstjärnan tillbaka i Ladies – “En tillgång i vår defensiv” – Visby BBK – BasketDen sjunde spelaren att presenteras till 22-23 är en spelare som imponerat med sitt försvarsspel i ICA Maxi Arena tidigare, och nu är tillbaka i Ladiesfärgerna.

  • Skapad:
     21 SEP 2022 10:30

27-åriga Isabella Kaukopaasi kom till ön och till Visby Ladies 2019 och stod i sin debutmatch för 18 poäng i en träningsmatch mot Alvik. Hade det inte varit för en armbågsfraktur en dryg månad in i debutsäsongen 19-20 hade summan för antalet matcher i tävlingssammanhang för den finska guarden sannolikt varit klart högre än de 16 det ligger på idag. Även en graviditet är ett skäl till att antalet spelade matcher inte är högre trots att basketmässiga och geografiska bitar bäddat för en högre siffra. Efter ankomsten har finskan etablerat sig på ön och är bofast med familj i Visby sedan flytten 2019.

76 poäng i tävlingssammanhang för klubben har hon gjort vilket ger ett snitt på 4,8 och nu står det klart att den 172 cm långa guarden, vars största spetsegenskap ligger i hennes 1-1-försvar, kommer vara en del av Ladies ligatrupp till 22-23.

Isabella Kaukopaasi, hur känns det att ha skrivit på för Visby Ladies?

– Känns superskönt att vara tillbaka och spela med Ladies igen. Efter min skada och graviditet är jag redo att komma tillbaka till sporten jag älskar.

Vad hoppas du kunna bidra med till laget?

– Jag hoppas med mitt aggressiva försvar att jag kan hjälpa Ladies att vara tuffa i försvarsändan, vilket jag tror kan bli en riktig styrka för oss i år.

Head coach Xavi Hernández, vad tänker du om att få in guarden?

– Med Kaukopaasi i laget så har vi ett till namn på listan över bra försvarsspelare i laget och hon kommer därmed vara en tillgång i vår defensiv. Offensivt kan hon vara ett hot också, och hon kommer vara användbar för oss.

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, hur känner du om få in Kaukopaasi?

– Det är härligt att Isabella är tillbaka i Ladies. Hennes försvar på guards ligger är väldigt bra och det är något vi vi tacksamt tar emot.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.visbybbk.se

Källa: Visby Ladies (Damer), Visby

Visby Ladies är sprunget ur Visby AIKs basketavdelning som 1983/84 gjorde sin första säsong i dåvarande Elitserien, det som idag heter Basketligan Dam, och ända sedan dess så har det som idag är Visby Ladies spelat i sveriges högsta basketliga för damer vilket gör att det bara är Södertälje BBK, som i början på 70-talet tog klivet upp i Elitserien, som spelat längre än Visby Ladies i svensk dambaskets finrum i sträck. Idag spelar Visby Ladies sina hemmamatcher i den toppmoderna sporthallen ICA Maxi Arena där möjligheterna för basketevenemang i världsklass finns.