Matchrapportering – Endre IF

Bruno Lundberg hade vaskat om rejält i kedjorna sedan förlustmatchen i fredags och Endre startade med bra fart under fötterna och vann mycket närkamper. Både Tove Sandelin och Terese Ahlqvist hade fina chanser, men det blev Falun som tog ledningen på en kontring efter knappt åtta minuter. Notoriska målskytten Moa Gustafsson slog till. Efter 11.14 blev Stina Ander utvisad för upprepade förseelser, men det redde vi ut på ett bra sätt, även om Falun tvingade Ellen Westberg till ett par svettiga räddningar.

Efter 14.33 var kvitteringen ett faktum och det var ett rent viljemål. Andrafemman skapade tryck och matade skott mot mål. Till slut lyckades Terese Ahlqvist trycka in en retur från nära håll. Efter 19.02 återtog Falun ledningen. Vi ”tittade” för mycket boll och straffades för det. Den första perioden slutade 2-1 och måste karaktäriseras som tuff och tät.

Den andra perioden inleddes med bra fart, men också mycket ”riv- och slit”. Elin Roos kvitterade till 2-2 efter 5.39. Hon tog en egen retur och sköt smart i det första hörnet, vilket ställde målvakten helt. Falun återtog dock ledningen efter 8.12. Ellen Svensson sköt ett direktskott på en sidledspassning, otagbart för Ellen Westberg. Den andra perioden slutade 1-1 och ledningen med 3-2 till Falun inför den sista rundan.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.endreif.se

Källa: Endre IF (Damer), Visby