Roma Filadelfiaförsamling | gotlanduppochner

Vi har åkt väg 143 mellan Visby och Ljugarn många gånger. Framför allt har vi åkt förbi detta hus längs vägen i Roma väldigt många gånger, utan att besöka affären. Vi har ju en fallenhet för att ta oss fram tidigt på morgonen. Till och med före solen.

När jag satt på stora biblioteket en vintersöndag och rekade för en ny säsong på gotlanduppochner la jag märkte till en bok om kapell, som funnits och finns på Gotland. Vi hade redan lagt in kapell i anslutning till fiskelägen så kategorin fanns redan på bloggen.
Jag läste att Roma Filadelfiaförsamling höll till i kapellet, som byggdes 1933. Verksamheten upphörde och församlingen lades ner 2002.

Kapellet såldes två år senare och gissa vad det är för verksamhet här nu. Ledtråd. Det är inget växthus eller blomsteraffär. 😉

Fotnot:
Lördagen den 15:e oktober börjar kvalet till Korsordsmästerskapen. Tiden är 19:00-21:00. Alla får vara med under de tio uppgifterna som förhoppningsvis är lättare än vanligt. Men det är ”bara” 20 stycken som får deltaga i nästa steg, mellanrundan som startar 1 november. Även där rör det sig om tio uppgifter. De tio bästa i den sluttabellen får vara med i finalen som startar 16 november och har femton uppgifter. Längre inbjudan kommer måndagen den 10 oktober.
Den första november startar ABC tävlingen som vanligt. I år är temat att bestiga ett berg. Jag bestämde mig för att ha en fast tid varje kväll mellan 18:00-22:00. Hoppas ingen är höjdrädd och att de som blev kvar i bassängen förra gången är sugna på revansch. Längre inbjudan till denna lektävling kommer när kvalet till korsordsmästerskapen är avslutat. Troligtvis tisdagen den 25 oktober. Nu ska jag fortsätta med förberedelserna. Ha en bra dag. Jag svarar eventuella kommentarer med en symbol. I de två inbjudningarna svarar jag naturligtvis på frågor.

Författare: http://bosseliden.wordpress.com

Detta inlägg finns i sin helhet på gotlanduppochner hemsida.

Källa: Gotlanduppochner