Kvalomgången: Uppgift 2 av 10

Uppgift: FIRAS EFTER TJUGOFEM ÅR
Svar: 13 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Poäng för rätt svar: 25-22-20-16-15-14-13-12-11-10-8-7-5-5-5
Ditt mål: Vara en av de tjugo som går vidare till Mellanrundan.
Regler: Bokstäverna ska vara precis som mitt facit. Om WordPress skulle krångla eller strömmen försvinner lägger jag in när det funkar igen och tävlingstiden blir från ”då” och två timmar framåt.
Blir det lika slutpoäng om ”gå-vidare”, avgör högst uppgiftspoäng (först).

Efteråt:
Mitt facit:
% som hade rätt:
Flest titlar först:
Tabell & Meritarkivet: Jag har tjugotvå timmar på mig att få tabellen på plats. 😉

Priser:
6 st Skrap-Kryss: I Kvalomgången behöver du bara rikta in dig på att hamna på 20-i-topp-listan. Men att svara rätt först under de tio uppgifterna är en bra början på priskategorin ”Flest titlar först”. 😉

Information:
De som varit framgångsrika genom Korsordsmästerskapens historia kan i Kvalomgången få loss intjänade poäng. Poängen är tillkomna genom placeringar bland de tio bästa i sluttabellerna och antalet titlar. (275 titlar mellan 2013-2021) Personerna måste kliva in och deltaga i kvalet, men behöver inte ha rätt svar. Möjligheten för dem är borta efter tio uppgifter.
I Mellanrundan och Finalen nollställs tabellen. I Kvalomgången får de som aldrig deltagit en ärlig chans att ta sig in ”bland de tjugo”, med hjälp av höga poäng för rätt svar och lite lättare uppgifter.
Ni som inte går vidare från Kvalomgången kan fortsätta tävla i ABC som börjar 1 november klockan 18:00-22:00. (Givetvis är ABC öppen för alla) Hur många når bergets topp? Sista lotten går till den som kommer upp som trettonde person. Även där bjuder jag på 6 st Skrap-Kryss. Ha det så trevligt i höstmörkret. 😊 Just nu åskar & blixtrar det för fullt utanför mitt fönster.

Författare: http://bosseliden.wordpress.com

Detta inlägg finns i sin helhet på gotlanduppochner hemsida.

Källa: Gotlanduppochner