Gonzalez Palm tillbaka i Ica Maxi Arena


Många minns säkert Daniel Gonzalez Palm från hans tre säsonger i Visby IBK. En rivig spelare som snabbt blev en publikfavorit i Ica Maxi Arena. Inför förra säsongen valde han dock att flytta tillbaka till Stockholm för spel i division 1 med Alvsjö AIK IBF.


Laget gjorde en stabil säsong och klättrade upp i Allsvenskan Norra. På onsdag är han tillbaka på Gotland för att möta Visby IBK.

– Det ska bli kul. Mycket publik och bra drag. Det ska bli kul att möta en del gamla polare. Visby har många bra spelare. Rasmus är bra i mål och Wilmer och Jovic gör sina poäng, säger Daniel.

Hur har inledning på säsongen varit?

– Det har varit lite blandat. Över förväntan skulle jag säga. Vi är starka på hemmaplan, sämre på bortaplan. Vi är ju nykomlingar och vårt mål är att etablera oss i Allsvenskan, förklarar han.

Hur ska ni komma åt Visby IBK?

– Jag hoppas att vi skall kunna ta oss an matchen på ett bra sätt, men det kommer bli tufft. Visby på bortaplan är en av säsongens tuffaste matcher. Dom tappar inte många poäng på hemmaplan. Vi skall försöka göra en bra match och sno med oss poäng. Det krävs att vi är laddade och gör en 100%-ig insats, analyserar han.

Vad är skillnaden med att spela i Älvsjö jämfört med att spela i Visby IBK?

– Kollar man på förutsättningar så är det optimalt på Gotland att vara innebandyspelare. I Stockholm är det svårt att få halltider, vi tränar i olika hallar och har inget eget omklädningsrum. Dom som spelar i Visby IBK är lyckligt lottade. Sen är intresset för innebandy väldigt stort på Gotland vilket är väldigt kul. Det finns mycket annat som går före innebandy i Stockholm, förklarar Gonza som han oftast kallas.

Till sist, vad saknar du med Gotland och Visby IBK?

– Jag saknar att tacklas med Jeppa (Eliasson) på träningarna, det får man göra på match nu istället. Det var bland de roligare sakerna man kunde göra på Gotland, skrattar Daniel.

Biljetter till matchen bokar du HÄR

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.visbyibk.com

Källa: Visby IBK (Herrar), Visby