Ny seger i hemmaborgen – Visby IBK


En storspelande målvakt i Visbykassen och en rightskytt i målform. Det blev segerreceptet när Visby IBK vann hemma mot serieledande Bele Barkarby IF IBF med 3-2. Vinsten satt hårt åt och det krävdes förlängning för att kunna skilja lagen åt.


Segerskytt var Visbys Mattias Andersson som även avgjorde den senaste hemmamatchen mot Älvsjö i powerplay i förlängningen. Han förklarar likheten med de båda avgörande målen:

  • Det var nästan exakt samma position och samma hörn. Det brukar finnas en lucka där.

Förutom det avgörande målet gjorde han även Visby IBKs övriga två mål och gick alltså från planen med ett hattrick i bagaget

  • Jag kände mig i ganska bra form sedan förra matchen. Så fort jag fick bollen kändes det som att det bara var att lassa in på kassen. Jag hade en skön känsla i kroppen, berättar Mattias och fortsätter:
    Matchen kändes som ett ställningskrig. Båda lagen ville vinna och ingen backade hem. Det var bra målvaktspel från båda lagen.

Bele har inlett säsongen genom att ösa in mål. Innan lördagens match hade laget det otroliga målsnittet på över elva gjorda mål per match. Att Bele endast gjorde två mål mot Visby kan inte ses som något annat än att hemmalagets försvar tillsammans med ovan nämnde Rasmus Ekström just nu presterar på topp. Just detta nämner Mattias som en av framgångsfaktorerna bakom Visbys starka start i serien:

-Främst är det målvaktsspelet från Ramsus, men det är dåligt av oss utespelare att inte ta fler trepoängare. Sen gör Jeppa (Jesper Eliasson) alltid ett bra jobb där bak. Han och Ramsus får högst betyg så här långt.

Visby IBK har vunnit tre av fyra förlängningar. Vad är hemligheten?
Vi känner oss ganska starka i förlängningen. Vi räds inte för att förlora utan vi gör allt för att vinna. Enda förlängningen vi inte vunnit var när jag låg hemma sjuk, det kanske är det, skrattar Mattias.

Nu väntar ett matchuppehåll till den 20:e november då Visby IBK spelar borta mot Falun. Vad gör du under uppehållet?

  • Tar hand om kroppen på bästa sätt. Det blir löpning och gym. För min egen del blir det nog en trip till Stockholm för att hälsa på släkt och vännner, säger Mattias.

Med en bra start känns det som att årets upplaga av Visby IBK har något bra på gång:

-Det ser ljust ut. Så länge vi kan bli starkare mot de sämre lagen kan det bli en riktigt rolig vår, avslutar Mattias.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.visbyibk.com

Källa: Visby IBK (Herrar), Visby