Säsongen över för Hannah Henderson – Visby BBK – BasketEfter en tids väntan är nu beskedet om omfattningen av amerikanska forwardens knäskada som hon ådrog sig under en träning, och det är ett tråkigt besked.

  • Skapad:
     18 NOV 2022 14:28

Under en lagträning den 19:e oktober avbröt Hannah Henderson träningen efter först en smäll mot sitt vänstra knä och sedan en olycklig landning efter en returtagning som gjorde att hon avslutade träningen. Initiala undersökningar gjordes och den 5:e oktober gjordes en magnetröntgen för att fastställa skadans omfattning.

Resultatet och beskedet har nu nått klubben och Henderson och det är dystra besked när vi konstaterar att forwardens främre korsband är av samt att hon drabbats av en partiell MCL-skada och en medial meniskruptur. Det innebär att säsongen är över för amerikanskans del och processen för att hitta en ersättare har inletts. Förhoppningen är att ha en ersättare på plats inom de närmsta veckorna.

Sportchef Anders ”Leo” Pettersson:

– Det här är ett riktigt tråkigt besked och tankarna är just nu med Hannah. Det är mycket praktiskt att lösa just nu och vi har såklart inlett arbetet kring att hitta en ersättare som vi hoppas kunna få klart så snart som det går.

Detta inlägg finns i sin helhet på Webbplatsen www.visbybbk.se

Källa: Visby Ladies (Damer), Visby

Visby Ladies är sprunget ur Visby AIKs basketavdelning som 1983/84 gjorde sin första säsong i dåvarande Elitserien, det som idag heter Basketligan Dam, och ända sedan dess så har det som idag är Visby Ladies spelat i sveriges högsta basketliga för damer vilket gör att det bara är Södertälje BBK, som i början på 70-talet tog klivet upp i Elitserien, som spelat längre än Visby Ladies i svensk dambaskets finrum i sträck. Idag spelar Visby Ladies sina hemmamatcher i den toppmoderna sporthallen ICA Maxi Arena där möjligheterna för basketevenemang i världsklass finns.