Never grow old

I ett generöst rum flätas tre livsberättelser samman och vi får följa med på en färd genom tiden. Den som lyssnar riktigt noga kan höra växterna tala och få inblick i framtiden.

I never grow old, Paloma Madrids nya beställningsverk för Riksteatern, är alla fasta kategorier satta i rörelse. Ålder, kön och historia är fria för tolkning. Koreografen och dansaren fantiserar: Tänk om jag har levt som man i femhundra år, innan jag hamnade i denna kropp – och ingen tar hänsyn till min historia!

Till sin hjälp i utforskandet av fysiska minnen och transformationer, såväl fiktiva som faktiska, har Paloma Madrid två expressiva och tekniska dansare: Belén Maya, stjärna inom samtida flamenco och Ninos Josef, klassiskt och modernt skolad, med bakgrund på Kungliga Operan. Utmärkande för Paloma Madrid är hennes visionära och konkreta konstnärliga ledarskap som bygger på grundläggande frågor om den politiserade kroppen. Hon utforskar centrala och akuta begrepp som feminism, hållbarhet, mellanförskap, praktisk intersektionalitet och avkolonisering.

 

 

 

Konstnärligt team

Idé och koreografi: Paloma Madrid

Kostymdesign: Malin Busck

Scenografi: Mariana Alves Silva och konstnären Linda Al-Ghussein

Musik: Safoura Safavi

 

Medverkande:

Paloma Madrid, Belén Maya och Ninos Josef

 

Biljetter

köper du på http://www.tickster.com/events/bdj8cwm5zb2n631

Kvarvarande biljetter säljs på plats från kl. 18.00.

 

Datum

okt 11 2019

Tid

19:00 - 20:00

Kostnad

Ordinarie 150 kr. Medlem (Scenpass) 100 kr.
Slite Teater

Platser

Slite Teater
Torget 5, Slite
Kategori

Arrangör

Nordrets Teaterförening
Telefon
0733439113
E-post
nordret@riksteatern.se
QR Code