Home Locals - Asplöven HC Seger trots premiärnerver

Seger trots premiärnerver

0
Seger trots premiärnerver
Foto: Ulf Emanuelsson

Ett ineffektivt Asplöven fick jobba övertid och vann tillslut premiären mot SK Lejon på bortais, med 3-2 efter straffar.

Asplöven premiärspelade i Hockeyettan under söndagseftermiddagen och vann mot SK Lejon med 3-2 efter straffar. Trots ett markant spelövertag lyckades Haparandalaget inte mer än två mål framåt då en storspelande Oscar Sehlstedt stod i vägen och räddade 46 av Asplövens skott. Efter Ludwig Niederbach och Johan Ceders mål i den andra perioden ledde Asplöven med 2-1 men hemmalaget skulle kvittera i den tredje perioden. Närmre än Joonas Huovinens stolpträff kom inte Asplöven, som fick chansen att avgöra matchen efter en mållös förlängning. Där klev Mikko Väänänen fram, som straffskytt, och satte avgörandet för Asplövens del.

Nu väntar hemmapremiär på onsdag när Kalix kommer på besök. Du skaffar din biljett på http://asploven.ebiljett.nu

SK Lejon-Asplöven 2-3 str (0-0,1-2,1-0,0-0,0-1)
Målskyttar: Niederbach, Ceder, Väänänen
Skott 23-48 (8-26,8-19,6-8,1-4)