Home Locals - Asplöven HC Förlust i derbyt

Förlust i derbyt

0
Förlust i derbyt
Tung förlust för Asplöven. Foto Ulf Emanuelsson

Asplöven hamnade på efterkälken i derbyt mot Kalix på hemmais och tappade poängen. Trots att laget hämtade upp ett tvåmålsunderläge två gånger fick Asplöven se sig besegrade med 4-3.

Ingenting fungerade där ute säger Asplövens tränare Alexanders Semjonovs efter matchen.

Asplöven fick en tuff start i derbyt mot Kalix. I numerärt överläge touchade Johan Pettersson skott Mattias Törnqvist framför mål och 1-0 var ett faktum. 2-0 kom i slutet av den första perioden sedan Julian Edström vunnit pucken och serverat William Juntto. Asplöven gav dock inte upp och innan laget reducerat 2-1 genom Mikko Vännänen, hade man tre ramträffar (!). Oturen skulle grina Haparandalaget fortsatt då en olycklig sargstuds gav William Fellgård öppet mål och 3-1 var ett faktum i inledningen av tredje perioden. Jarkko Hattunens två mål betydde dock 2-3 och 3-3 men en onödig utvisning skulle förstöra Asplövens upphämtning. William Fellgårds skott styrdes upp i krysset av en Asplövenklubba efter 57.15 och Kalix kunde hålla undan och knipa samtliga poäng.

Det var ingen bra match av oss. Vi tappar puckar och är inte där vi ska. Vi måste lyfta oss avslutar Semjonovs.

Asplöven-Kalix 3-4 (0-2,1-0,2-2)
Målskyttar: Hattunen 2, Väänänen
Skott 31-21 (13-10,11-5,7-6)

Foton från matchen
https://flic.kr/s/aHsm9bXogV