Home Locals - Asplöven HC Seger mot Östersund

Seger mot Östersund

0
Seger mot Östersund
Asplöven tog full pott under helgens matcher. Foto: Ulf Emanuelsson

Asplöven stod för en stark insats på söndagseftermiddagen och besegrade Östersund med 5-2.
Haparandalaget avgjorde matchen i den tredje perioden.

– Ett styrkebesked säger Asplövens sportchef Urban Lahti.

Östersund fick inkassera sin första förlust i Hockeyettan när Asplöven vann med 5-2. I den första perioden tog hemmalaget kommandot och tog också ledningen med 1-0 genom Max Wedjesjö. Nils Bergström skulle dock på egenhand sätta kvitteringen och ställningen var 1-1 inför den andra perioden trots Asplövendominans. I den andra perioden tog gästerna över taktpinnen och gjorde också 2-1. Laget hade flertalet bra lägen till 3-1, bland annat en straff som missades av Nils Bergström. Istället kunde Lubomir Fetkovic kvittera och kort därefter stod Jarkko Hattunen för sitt första mål för kvällen och 3-2 stod sig inför den sista perioden. Väl där avgjorde Asplöven matchen, Jarkko Hattunen stod för 4-2 innan Mikko Männistö fastställde slutresultatet till 5-2.

– Vi vinner rättvist den här matchen med bra insatser speciellt under den första och sista perioden. Viktigt för framtiden avslutar Lahti.

Asplöven tog därmed sex välbehövliga poäng under helgens matcher.

Asplöven-Östersund 5-2 (1-1,2-1,2-0)
Målskyttar: Hattunen 2, Männistö, Fetkovic, Wedjesjö
Skott 23-25 (9-6,7-14,7-5)