Home Locals - Asplöven HC Ny förlust mot Vännäs

Ny förlust mot Vännäs

0
Ny förlust mot Vännäs
Foto: Ulf Emanuelsson

Förra veckan drog Vännäs det längsta strået efter straffar mot Asplöven. Under lördagen vann västerbottningarna under ordinarie tid med 4-2.

Asplöven fick en bra start på matchen mot Vännäs när William Carléns distansskott hittade in bakom David Lindgren. Hemmalaget skulle dock växa in i perioden och vände även på matchen målmässigt. Alexander Karlsson pricksköt in kvitteringen i powerplay och i periodens slutskede ordnade Fredrik Eriksson 2-1. Hemmalaget fick en smakstart på den andra perioden och utökade till 3-1 efter bara 31 sekunder. I den tredje perioden handlade det mesta om Haparandalaget men närmre än Jarkko Hattens reducering till 3-2 och ett stolpskott från Oskar Matushkin kom inte Asplöven. Vännäs kunde istället göra 4-2 i tom bur. Ny match i morgon för Asplöven när Teg väntar på bortais.

Vännäs-Asplöven 4-2 (2-1,1-0,1-1)

Målskyttar: Carlén, Hattunen
Skott: 28-32 (12-9,12-12,4-11)