Home Locals - Asplöven HC En dag på hockeyfritids

En dag på hockeyfritids

0
En dag på hockeyfritids
Foto Ulf Emanuelsson

Klockan börjar närma sig 13.30 på torsdagseftermiddagen. Lugnet och tystnaden är total i ishallen. Fem minuter senare är det andra ”bullar” då deltagarna till Hockeyfritids, en efter en anlänt.

Ifjol startade Asplöven upp verksamheten HockeyFritids för de allra minsta i vår kommun. Deltagarna går i allt från förskoleklass till årskurs 5. Första året blev en succé med över 50 deltagare och väldigt glädjande och se att flickor valde att komma till oss. I år har verksamheten fortsatt i samma takt. Hockeyfritids är ett koncept för att få fler att börja spela ishockey och samtidigt få fler ungdomar i rörelse. Klubben står med instruktörer från A-laget tillgängliga på isen medan kanslipersonalen är redo för mellanmålet efter ispasset.

Tillbaka till lugnet före stormen. Förväntansfulla barn fyller omklädningsrummet och just idag är det A-lagsspelarna Linus Rosdahl och Benjamin Sakaria som skall leda passet. Först är det utmaningen med att hjälpa barnen för att bli spelklar som skall övervinnas.

Knyt hårdare säger Oscar Haara, 8 år och tvillingbrodern Linus fyller i

Jag behöver hjälp med målvaktsutrustningen.

Och så fortsätter det. Ingenting är omöjligt och väl spelklara så inleds träningen inleds med lite teknikövningar och spelglädjen går inte att ta miste på. Innan målvakterna värms upp, är det skridskoteknik på schemat. Men det är tvåmålsspel som barnen längtar efter.

Vi vill spela direkt säger en spelsugen Viggo Kenttä, 8år.

Efter passet ska barnen laddas med mellanmål innan föräldrarna hämtar vid 16-snåret.

– Det här är veckans höjdpunkt säger Oliver Tammilehto och Alexander Kenttä, båda 7 år, samstämmigt.

Är du eller dina barn intresserad av att pröva på ishockey? Hockeyfritids är varje vecka tisdag och torsdagar kl 13.30 till 16.00. Efter ispasset äter vi mellanmål, ingen föranmälan krävs. Efter ishockeysäsongen fortsätter vi med ”sportfritids” i Aspen.

Fler foton från Hockeyfritids hittar ni här
https://flic.kr/s/aHsmeCwcST

Fotograf: Ulf Emanuelsson

39994019732_d158e32722_k 28246707929_b2559c0eb7_k 25154945607_2d91e40dd1_k 40026367841_625816106b_k 28247837699_9301ed811b_k