Home Locals - Asplöven HC Weiberg tar över

Weiberg tar över

0
Weiberg tar över

Mats Weiberg tar över Asplöven stundande säsong och blir huvudtränare i sportchef Henri Snälls lagbygge.

– Blir riktigt spännande, tufft, roligt som utmanande säger Weiberg.

Grattis till ditt nya uppdrag. Vem är Mats? Berätta lite kort om din tränarbakgrund och vad du har för förväntningar på kommande säsong?

– Tack! Är 48 år och bor i Kalix, har en son på 17 år samt jobbar åt ett säkerhetsföretag, Fire Safety Nordic, om dagarna. Har genom åren varit hockeytränare allt från hockeyskolan och uppåt samt dom två sista åren tränare åt Kalix Hockeys J20 lag. Fick även i vintras möjlighet att coacha Asplöven under fortsättningsserien. Har nivå 2 när det gäller tränarlegitimation. Mina förväntningar och mål på mig själv, laget är att vi aldrig kommer ge upp, alltid ska prestera på en så hög nivå som vi klarar av att hantera.

Vilken typ av hockeyförespråkar du?

– Föredra hockey som ökar spelarens och lagets prestation offensivt som defensivt och som ger belöning i form av poäng i slutändan.

Vad kommer känneteckna årets upplaga av Asplöven?

– Att vi aldrig ger upp och vi skall vara jobbiga att möta. Att laget alltid gör sitt bästa med så hög prestation som man klarar av att hantera.

Vad för kravbild har du på dina spelare?

– Jag är en hård som rättvis person från grunden så jag kräver 110% fokus på det arbete som krävs på denna nivå.

Lite kuriosa – du har en aktiv spelarkarriär i Asplöven och Kalottligan. Berätta lite om den tiden.

– Har varit aktiv hockeyspelare i nästa 30år. Har hunnit spelat för Kalix Hockey, Luleå HF, Sundsvall, Överkalix, Kalmar HC samt Asplöven. Tiden hos er i Asplöven var himla roligt, utvecklande då laget närvarade och spelade i en liga vars namn på 1990 talet var Kalottligan. Vi var ett antal lag från Norrbotten samt lika många lag från finska sidan.

Nu väntar en ny utmaning för Mats som huvudtränare för Asplöven!