Home Locals - Asplöven HC AIF drog längsta strået

AIF drog längsta strået

0
AIF drog längsta strået
Foto: Ulf Emanuelsson

Asplöven och Kiruna AIF bjöd upp till stor hockeyunderhållning under onsdagen. Lagen följdes åt till 2-2 i den tredje perioden innan gästernas Viktor Lund satte matchavgörande 3-2. I slutskedet fastställde Viktor Mikko slutresultatet till 4-2.

– Jämnt och små marginaler som fäller avgörande säger Henri Snäll vars lag fick en tuff inledning.

Nicholas Nuuttila åkte på en befarad hjärnskakning efter en tackling mot huvudet och tvingades utgå redan under matchens inledning. Mikko Väänänen missar öppet mål och Kiruna AIF kan ta ledningen mitt i Asplövenpressen genom Jacob Hansson. Tanneli Kallio kvitterar dock i den första perioden och i den andra kan Aapo Alapuranen ge Asplöven ledningen. Men den varade inte ens i 30 sekunder innan Marcus Runnqvist hittade luckan bakom Vilppu Vanha. Lagen bytte chanser med varandra, prickade stolpar och ribba men det dröjde till slutet innan AIFs första formation kunde avgöra matchen. Viktor Lund stänkte in 3-2 och Viktor Mikko kunde sedermera fastställa slutresultatet till 4-2.

Asplöven-Kiruna AIF 2-4 (1-1,1-1,0-2)
Målskyttar: Kallio, Alapuranen
Skott 21-29 (7-6,8-12,6-11)