Home Stories Ny turistportal med inriktning på “Hemester” på Gotland

Ny turistportal med inriktning på “Hemester” på Gotland

0
Ny turistportal med inriktning på “Hemester” på Gotland

Semester på hemmaplan blir allt populärare och i år är det många som planerar för det.

Gotland Gratistidning storsatsar för besöksnäringen och lanserar en turistportal. Med intäktsbortfall från internationella turister måste aktörer ställa om marknadsföringen till en mer lokal marknad då vi semestrar på hemmaplan.

– Vi har en enorm spridning på Gotland med vår tidning. Nu bygger vi på med en digital plattform och skapar väldigt bra lösning för turist- och besöksnäringen på Gotland, säger ansvarig utgivare Peder Gidlund.

Läget för Gotlands besöksnäring är oerhört ansträngt. Med osäkerheten angående internationella turister finns stora risker för en svår sommar.

Det gäller att agera snabbt och hitta bästa möjliga lösningar för situationen. Därför har  Gotland Gratistidning valt att utveckla en turistportal, en webbplats anpassad helt anpassad för hemester. Hemestra Gotland blir en samlingssida för alla lokala aktörer.

Webbplatsen hemestragotland.se blir även fullt integrerat med gratistidningen. Detta blir en oerhört bra kombination för de annonsörer som vill nå ut till alla i hela regionen.

– Nu gäller det att exponera sig maximalt för alla ”hemestrare” och stärka sitt varumärke. Att lägga ut inlägg på Facebook är enkelt och kostar inget men det räcker inte då engagemanget har blivit nära noll där. Största faran är att man tror att man når ut och därför inte gör någon riktig marknadsföring, säger Peder Gidlund.

Lansering vecka 27

Sajten har premiär samma vecka som specialtidningen Glad Sommar delas ut till alla hushåll och företag på Gotland.

Roine Söderlind och Nellie Jakobsson på Gratistidningen har jobbat med turism-tidningarna på Gotland under många år menar att många varumärken på Gotland är starka nationellt men kännedomen om dem lokalt är mindre då fokus enbart läggs på nationella gäster. Och i en sån här situation blir det tydligare än någonsin.

– Många lokalbor vet inte om de sevärdheter och upplevelser som finns just utanför dörren eftersom den nationella marknaden prioriterats av de offentligt finansierade turistorganisationerna på Gotland. Men det ena behöver inte utesluta det andra, den lokala och regionala marknaden är också viktig, säger Roine och Nellie.

Gotland Gratistidning uppmanar lokala aktörer inom turism- och besöksnäringen att bidra med tips och dela med sig av allt som erbjuds. Turistportalen har premiär nu men den kommer att fortsätta och växa och utvecklas allt eftersom.

– Tillsammans kan vi göra det bästa i en väldigt svår situationen. Det känns bra att kunna presentera den här helhetslösningen som kommer ge stor effekt både på kort- och lång sikt, avslutar Peder Gidlund.

För att besöka webbplatsen går man in på adressen hemestragotland.se.