Ett besök på Gotlands Veteranbilmuseum. Foto: Josefin Ringbom.

Här är en plats som andas nostalgi och motorolja. Ett perfekt besöksmål för hela familjen. Veteranbilmuseet i Vibble, endast ett par minuter från Visby. Är du intresserad av att se den fina samlingen av veteranbilar från 1907-1970, allt från Rolls Royce till amfibiebil. Här hittar du allt. Det är en fantastisk samling som gör även den minst motorintresserade fascinerad över denna lilla pärla på Gotland. Är du även intresserad av cyklar, modellflygplan, traktorer eller motorcyklar så är du på rätt plats.

De yngsta kan köra el- och trampbil på den lilla bilbanan, de gamla elbilarna som man stoppar en slant i är en magisk stund för de små, och för vuxna som gillar att fota. Det blir inte mer filmiskt. De lite äldre kan bege sig till Gokartbanan och är du mer av en stillsam person kan du prova att köra de små ettriga radiostyrda elbilarna på asfaltbanan, eller varför inte en radiostyrd båt i de små dammarna.

Är du inte nöjd här så kan du fortsätta att spela på de antika spelen, pröva på att cykla på höghjuling, uppleva en antik lanthandel och dricka kaffe kan du göra där lilla Gubben stod under filminspelningarna av Pippi Långstrump. Avsluta sen med det lilla miniskansen och dagen är fulländad.

Glad sommar / Redaktionen

Föregående artikelNattliv – redaktionen tipsar
Nästa artikelGotland – en kort resa långt bort