Home Upplev Sport & Fritid Hemester Tema Hälsa: Så blir din hemester på Gotland rena hälsokuren!

Hemester Tema Hälsa: Så blir din hemester på Gotland rena hälsokuren!

0
Hemester Tema Hälsa: Så blir din hemester på Gotland rena hälsokuren!

Utegymmet på Norderstrand är populärt. Träna med den utsikten går inte av för hackor.

Gotland erbjuder i sommar ett fantastiskt utbud av hälsorienterade aktiviteter och tjänster. Både från föreningar och förtag inom idrott, motion, behandlingar, yoga, meditation, hälsokost med mera. Så varför inte låta sommarens hemester bli en härlig hälsokur? Eller i alla fall en vecka av den…

Efter ett drygt år med Corona-restriktioner ökar nu möjligheterna till flera fina och hälsobefrämjande inslag i tillvaron. Något som många av oss verkligen behöver – pandemin har begränsat till exempel en hel del träningsaktiviteter och stillasittandet har ökat. Dessutom har det varit en krävande och orolig tid som gör att även det inre välmående kan behöva en extra boost.

Över hela vår ö finns till exempel ett stort antal träningsanläggningar, gym och yogakurser där nu restriktionerna lättas – men med tydliga regler. Sedan har vi förstås alla vandringsleder och andra platser för fysisk träning och själsligt läkande i vår storslagna natur.

Dessutom finns en lång rad aktörer som erbjuder meditation av olika slag och andra övningar och tjänster som stärker din mentala hälsa och inre balans.

Och så alla föreningar och organisationer som arrangerar kurser, träningsläger och olika aktiviteter både inom- och utomhus. Förutom populär friluftsträning som vandring, löpning, ridning, cykling och kanot kanske det kan locka med en större utmaning i form av till exempel surfing på Gotlands östkust.

Hälsosam kost finns i alla tappningar i vår region – både modern veganmat eller spännande och nyttiga rätter från all världens länder. Men främst kanske det är värt att verkligen frossa i alla härlig närproducerad nyttig Gotländsk mat . På ön produceras fina köttprodukter av inte minst lamm och nötkött. Och utbudet av närodlade grönsaker, frukter och bär är oslagbart!

Förslag på aktiviteter och aktörer som erbjuder gotländsk sommarhälsa hittar du förstås i Gratistidningen och via vår speciella hemester-hemsida: http://gratistidning.com/hemestragotland/

Ett inspirerande förslag kan vara att tillsammans med familj och vänner forma en egen hemester-hälsovecka på ön. Hur får just ni den roligaste och bästa träningen för kropp och själ? Och hur blir maten på bästa sätt en riktig sommarfest får såväl smaklökarna som hälsan?

Kanske kan det också vara bra att anlita någon av Gotlands hälsocoacher, personliga tränare eller kostrådgivare?

Och det allra bästa med en hälso-hemester hemma på Gotland är ju att du inte reser bort och tränar – du gör det i din egen trakt och kan alltså fortsätta med samma aktiviteter och personer efter sommaren. Du kan skapa en hälsosam vana som går att bygga vidare på framåt i tiden på hemmaplan i din vardag.

Sommaren 2021 kan bli inte bara sommaren då pandemin klingade av – utan också sommaren så du startade ditt mer hälsosamma liv.