Home Upplev Natur & Friluftsliv Hemester Tema Strandliv: Beach á la hemester är grejen!

Hemester Tema Strandliv: Beach á la hemester är grejen!

0
Hemester Tema Strandliv: Beach á la hemester är grejen!

Sudersand och det mytomspunna Sudersannas Café hittar man på Fårö.

Strandliv…. När du hör ordet kanske du tänker på en medelhavstrand, Thailand eller Västindien. Men varför gå över havet efter vatten? Vad kan mäta sig med Sudersand, Herta, Tofta eller våra andra badparadis på ön? Beach á la hemester är grejen!

Förutom att våra fantastiska stränder i sig bjuder på underbar natur och ofta långrunda sandstränder, så finns det alltid andra spännande utflyktsmål att kombinera doppet med.

Hur får just din familj eller ditt gäng ut mesta och bästa möjliga av badturen? Tänk igenom ditt val och kolla de olika badplatsernas på nätet eller via vänkretsen.

Och även om du nu är öbo, så kanske det kan vara smart att sova över en eller ett par nätter i anslutning till bästa stranden, för att få ut ännu lite mer av strandlivet.

Missa inte heller att flera stränder erbjuder till exempel yoga och olika tränings- och sportaktiviteter. Att sen stretcha i vattnet efter ett pass är toppen!

Kalkbrott och pooler

På Gotland har vi ju dessutom en alldeles unik typ av strandliv – vid våra vattenfyllda kalkbrott. Blå Lagunen på norra ön är välkänd men det finns många fler att upptäcka.

Skulle det råka vara lite sisådär väder nån enstaka dag på solsäkra Gotland, så erbjuder en lång rad hotell och campinganläggningar finfina och väl tempererade pooler – ofta med trevliga barer, restauranger och lekplatser i nära anslutning.

Flera badanläggningar erbjuder också bastu och olika SPA-behandlingar om du vill ha det där lite extra.

Äventyr och nakenbad

Och är det äventyr och lek du är ute efter så är så klart öns äventyrsbad ett givet alternativ.

Gillar du att bada näck så finns dessutom bland annat nakenbadet strax norr om Ljugarn

Med andra ord – på Gotland finns det perfekta strandlivet för alla; barnfamiljer, ensabadare och glada kompisgäng i alla åldrar.

Så skippa exotiska stränder med en massa hajar och turistfällor – beach á la hemester hemma på ön erbjuder allt som gör strandlivet toppen!