Thomas Åberg, Norrland247.se på utflykt vid Trollsjön i Kirunafjällen.

Upplevelsebloggen @norrland247 är populär på Instagram. Thomas Åberg besöker populära platser, provar aktiviteter och träffar intressanta människor. Med text, bild och film berättar han om sina upplevelser i Norrland.

Här listar han utan inbördes rangordning några av sina favoriter att uppleva i norra Sverige. Allt från att utforska vattenfall, vandra i fjällen, prova kajakpaddling och bada under midnattssolen. Mycket nöje…

Vill du läsa mer och titta på bilder och video kan du gå in på norrland247.se.
Klicka här – länk till norrland247.se artikel.

1. Trollforsens magiska natur

Trollforsen är ett storslaget besöksmål vid Piteälven. Här delas den vilda älven upp i mänger av små forsar som brusar livligt fram mellan klippor och uråldriga tallar för att sedan stanna upp i lugna sel. Platsen har fin parkering för camping, vandringsleder, fiske, historiska lämningar, rastplatser och vindskydd.

2. Vid Abisko och Björkliden möter du storslagna naturupplevelser

Bestig Nuolja under midnattssolen och njut av den storslagna vyn över Torneträsk och Lapporten. Se solen gå upp vid Silverfallet, gör en picknick vid Abisko kanjon eller vandra genom Kärkevagge upp till Trollsjön. Här har du fint boende och fantastiska dagsutflykter.

3. Paddla kajak under midnattssolen i Norrland

Det är en fantastisk känsla att glida ljudlöst fram, nära vattenytan och känna midnattssolens varma strålar i ansiktet. I en kajak kommer man nära naturen och kombinerar fysisk aktivitet med att utforska naturen på ett unikt sätt. Ta med dig en vän och gör ett strandhugg på en outforskad ö.

4. Roadtrip efter Vildmarksvägen i Svenska fjällen

Ta med familjen eller vännerna på en oförglömlig roadtrip upp på högfjället, parkera bilen och vandra kortare dagsturer för att uppleva vattenfall, fiske efter fjällröding, mountainbike cykling eller varva bara ner och koka kaffe över öppen eld och njut av utsikten.

5. Fotografera mäktiga vattenfall i Norrland

Vandra efter norra Europas längsta kanjon, känn vattentrycket vid Tännforsen eller se vattnet falla från höga klippor vid Njupeskär. I Norrland och vår svenska fjällvärld har vi mängder av mäktiga vattenfall att uppleva och fotografera. Ta med dig familjen eller bästa vännen på ett äventyr.

6. Båtluffa i Luleå och Bottenvikens skärgård

Bada bastu under midnattssolen, sola och bada i en unik skärgårdsmiljö. Här finns lugnet, kulturarv, vandringsstigar och mängder av aktiviteter. Med skärgårdsbåtarna eller båttaxi tar du dig runt på skärgårdsöarna i Bottenviken. Det finns tältmöjligheter och stugor att boka.

 

Thomas Åberg, fotograf och designer från Luleå.

 

 

Föregående artikelThe whole universe is also full of beauty and . Sometimes it’s good to remember….
Nästa artikelKajaktur i soluppgången med en grön Prijon prilite marlin kajak
Upplevelsekanal för Norrland. En personlig blogg där jag Thomas Åberg besöker populära platser och provar aktiviteter. Med visuella storys berättar jag om min upplevelsen. Se huvudkanalen på Instagram, @norrland247. Utgivare Thomas Åberg.