Pite Havsbad – Nordens Riviera.

Pite Havsbad Group är norra Sveriges största turist- och konferensföretag med
anläggningarna Pite Havsbad, Cape East, Nordkalotten, Hotell Laponia, Skogen Hotell, Hemavans Högfjällshotell.  Den 4 juni kom beskedet som många har väntat på inför semestern och Pite Havsbad Group  är förberedda på att ta emot gästerna på ett säkert sätt.

– Reserestriktionerna som funnits på inrikesresor tas bort den 13 juni. Vi har långa avstånd i norra Sverige och för många av oss var detta glädjande och välkommet, säger Tobias Lindfors ägare och ordförande för Pite Havsbad Group.

– Vi märker att Norra Sverige ligger högt upp på listan en sommar som denna, gott om plats, storslagen natur och sol dygnet runt. Vi ska tillsammans göra vårt yttersta för att våra gäster ska känna sig trygga att semestra i norr på någon av våra anläggningar från kust till fjäll, fortsätter Lindfors.

Pite Havsbad Group har det senaste året sett en ökad trend att semestra i norra Sverige. De har gjort stora investeringar i sina anläggningar med nyrenoverade hotellrum, stugor och camping.

Pite Havsbad en av de främsta campingplatserna i Sverige och en av få femstjärniga campingar i norra Sverige. Anläggningen består av 1 100 husvagnsplatser, 230 stugor och 400 hotellrum och erbjuder över 40 aktiviteter tex spa, lekland, äventyrsgolf, vattenaktiviteter, tivoli, trampolinpark, dans- och fotbollsskola. Man kan även hänga på den kilometerlånga stranden eller äta på någon av uteserveringarna.   

Cape East – ett av Sveriges främsta spa-resort.

Cape East i Haparanda är koncernens senaste satsning och är belägen på Sveriges östligaste udde. I mötet mellan Sverige och Finland, i hjärtat av Tornedalen, finner man en spännande mix av kulturer med närheten till naturen. Tillsammans med ljuset och midnattssolen utgör detta paletten för den skandinaviska inredningen. De har etablerat ny camping som har premiär i sommar. Utöver camping  består Cape East av 156 hotellrum med egen ingång där det inte blir någon trängsel, restaurang vid älven och en av Sveriges främsta och största spaanläggningar.    

Cape Easts hjärta är SPA-anläggningen, Midnight Ice, som erbjuder ett brett utbud för harmoni och avkoppling.  Här finns en av världens största bastur där anrika traditioner erbjuds i modern form. Bastun som är inspirerad av ett Maya tempel är tio rader högt och på översta raden når temperaturen 100 grader. Längst ner finner ni isvak, varma och kalla källor samt dunderdusch där 100 liter iskallt vatten forsar ner över din kropp.

– Vår spaanläggning är den enda norr om Sundsvall som kvalificerar sig som medlem till Svenska spahotell, så är man ute efter en spaupplevelse är Cape East rätt destination, säger Kristofer Lundström, VD och delägare. I år kommer de även att flytta ut matupplevelserna genom att bland annat erbjuda grillbuffé utomhus på den nya uteterrassen.

– Vi kan erbjuda gästerna upplevelser från kusten och havet på Pite Havsbad och Cape East till fjällen på hotell Laponia, Skogen hotell samt Hemavans Högfjällshotell. Vi har ett väldigt stort utbud av aktiviteter utomhus bland annat cykling, paddling, fiske, skärgårdsturer samt möjlighet till utomhusträning, säger Tobias Lindfors.

Hotell Laponia, Arvidsjaur.

  

Hur har ni anpassat era anläggningar i coronatider?

– Pite Havsbad Group har en fördel av att våra anläggningar har stora ytor, till exempel har Pite Havsbad 650 000 kvm markyta och Cape East 250 000 kvm, så gästerna behöver inte trängas. Vi har många servicehus. Vår uppgift är också att se till att det inte blir för stora folksamlingar. Vi har många uteserveringar och vi har även utökade rutiner för desinfektion och städning för att hålla saniteten på högsta nivå i alla gemensamma utrymmen och spa.

Avslutningsvis, vad har ni för utsikter om denna sommar?

– Vi hoppas att vi som vanligt i år igen ligger i toppen av solligan och att många väljer att hemestra i norra Sverige i vår unika miljö från kust till fjäll säger Tobias Lindfors. Pite Havsbad Group har erbjudanden som gör att våra gäster kan besöka flera av våra anläggningar under hela sommaren och sedan fortsätta besöka oss under resten av året också. Jag tror också många kommer upptäcka att man får mer resa för pengarna att semestra i Norra Sverige.

Guldbollen i Hemavan med direkt anslutning till Kungsleden.

Mer information om Pite Havsbad Groups anläggningar

  • Pite Havsbad – www.pitehavsbad.se
  • Cape East – www.capeeast.se
  • Laponia – www.hotell-laponia.se
  • Skogen Hotell – www.Skogenhotell.se
  • Hemavans Högfjällshotell – www.hemavanshogfjallshotell.se

 

 

Föregående artikelCape East Spa …
Nästa artikelJokkes museum en nyhet i sommar
Pite Havsbad är fullt av äventyr, aktiviteter, upptåg och mys för hela familjen. I vårt breda utbud hittar alla något lockande, oavsett om du är ung eller gammal. Vi erbjuder allt från barnunderhållning till storslagna shower.Vi har målmedvetet jobbat mot att Pite Havsbad ska vara en anläggning som attraherar och lockar besökare året runt.