Thomas Åberg, Norrland247.se har fotat Silverfallet i Kirunafjällen.

Upplevelsebloggen @norrland247 är populär på Instagram. Thomas Åberg besöker populära platser, provar aktiviteter och träffar intressanta människor. Med text, bild och film berättar han om sina upplevelser i Norrland.

Här listas några tips på fina naturupplevelsear vid Abisko och Björkliden. Bestig Nuolja under midnattssolen och njut av den storslagna vyn över Torneträsk och Lapporten. Se solen gå upp vid Silverfallet, ta en picknick vid Abisko kanjon eller vandra genom Kärkevagge upp till Trollsjön. Här har du möjlighet fint boende och en aktiv semester. Mycket nöje…

Vill du läsa mer och titta på bilder och video kan du gå in på norrland247.se.
Klicka här – länk till norrland247.se artikel.

Silverfallet och den turkosa lagunen

Promenera mellan fjällbjörkarna och följ den vackra bäcken Rakkasjokk på sin resa ner mot Torneträsk. Sista biten förändras landskapet dramatiskt med ett vackert vattenfall för att sedan lugnt och stilla rinna ut genom en kanjon till en turkos lagun och slutligen möta stranden vid Torneträsk.

Lapportens mäktiga fjällmotiv

Den karaktäristiska porten i fjällvärlden är ett av Sveriges mest avbildade motiv med sin u-formade dalgång mellan två mäktiga fjälltoppar. En vacker historisk lämning från istiden.

Soluppgång vid Torneträsk

Upplev soluppgången eller rent av midnattssolen vid Skandinaviens största fjällsjön. Utsikten är helt magisk, det finns många lättillgänglig och vackra rastplatser med små stränder efter kanten vid väg E10.

Vandra till Trollsjön genom Kärkevagge stendal

Dagsturen till Sveriges klaraste glaciärsjö blev ett oförglömlig minne. Sagolik vandring genom en stendalgång med karga spetsiga stenklippor varvat med ängar och friska fjällbäckar med blommor och liv.

Abisko nationalpark

Vandra efter den historiska kanjon där Abiskojåkka nu flyter fram. Ta en picknick på klipporna och njut av en mäktig fjällmiljö formad av inlandsisens avsmältning för 8000 år sedan.

 

Thomas Åberg, fotograf och designer från Luleå.

 

Källa: Norrland247

Föregående artikelRobinson spelas in i Haparanda skärgård med Cape East som bas för produktionen
Nästa artikelSome clouds, beautifully framed. . . . . …
Upplevelsekanal för Norrland. En personlig blogg där jag Thomas Åberg besöker populära platser och provar aktiviteter. Med visuella storys berättar jag om min upplevelsen. Se huvudkanalen på Instagram, @norrland247. Utgivare Thomas Åberg.