Många undrar hur snöläget är, vad vi har för väder och hur det ser ut i Riksgränsen just nu. Här kommer en liten hälsning och statusrapport direkt från oss!
❄️
“16:e december bjuds det på -5 grader och lugna vindar. SMHI mäter ett snödjup på 28cm i Katterjåkk och vi mäter 35cm på fjället i Riksgränsen.
Senaste tiden har molnen präglat tillvaron i Riksgränsen och Björkliden med minusgrader och stilla vindar. Vädersystemen radar upp sig ute på Atlanten och vi inväntar våra högt älskade snöstormar från väst.
Under tiden planerar och förbereder vi för öppnandet av våra skidsystem. I Januari drar vi igång med försäsongsunderhållet, maskiner och liftar får den service och underhåll som ska till så att vi alla kan få njuta av våra fjäll till fullo när vi vevar igång i februari.”
-Erik Lidström, driftansvarig skidområden Riksgränsen & Björkliden

 Detta inlägg finns i sin helhet på Instagram-kontot riksgransen.se

Källa: Riksgränsen, Kiruna

Föregående artikelSkapa julkänsla med jultallrikar från Western Farm! Boka enkelt via oss och hämt…
Nästa artikelMånga undrar hur snöläget är, vad vi har för väder och hur det ser ut i Björklid…
I Riksgränsen föddes den moderna skidåkningen i början av seklet och en bra dag finns det ingen skidort i Sverige som kan matcha åkningen i Riksgränsen. Den är enormt effektiv och tar vara på varje höjdmeter som finns att tillgå. Mycket av skidåkningen handlar om offpist, men långt ifrån allt.