Med konceptet “Wilderness is Wellness” flyttar Abisko Mountain Lodge ut sitt program med måltider och aktiviteter på fjället.

Nu satsar Abisko Mountain Lodge fullt ut på konceptet “Wilderness is Wellness”. Det betyder att man flyttar ut hela sitt program med måltider och aktiviteter på fjället.

– Vi kommer att lägga mycket av vår verksamhet utomhus och i naturen. Ett upplägg som är anpassat för Corona-restriktionerna, men framförallt möter ett djupgående intresse och behov som blir allt tydligare hos många, säger Mina Johansson Dahl på Abisko Mountain Lodge.

Företaget har drivit sin verksamhet under 14 år – hela tiden med fokus på fysiskt och själsligt välmående i det storslagna Abisko. Ett koncept som nu alltså utvecklas och renodlas ytterligare.

Fantastiska måltidsupplevelser”

– Med vår nya köksmästare Magnus Fägerman kommer vi att erbjuda fantastiska måltidskoncept och måltidsupplevelser året runt på fjället. Liksom tidigare med främst lokala råvaror efter säsong. Magnus är i full färd med att planera våra egna odlingar och letar efter producenter som kan leverera kött från fjällkor, berättar Mina.

Med konceptet “Wilderness is Wellness” kan man både njuta av mat tillagad över öppen eld. Det går bra att laga själv eller ta del av köksmästarenMagnus Fägermans specialiteter.

Bland de lokala matvarorna märks kött från Nyhléns Hugossons, ost från Jürss, mjölkprodukter från Norrmejerier och färsk fisk och bottarga – saltad torskrom – från närbelägna norska kusten.

Träning, upplevelser och aktiviteter

Vad gäller aktiviteter lanseras nu ett utomhusprogram för upplevelser, fysisk träning och personlig utveckling i olika avseenden.

– Det blir bl.a. helger och temaveckor med yoga, andningsteknik, måleri och hantverk på fjället. Förutom guidade turer på skidor eller till fots utmed leder och till fjälltoppar – i såväl norrsken som midnattssol, säger Mina.

Abisko Moutain Lodge ordnar allt från massörer och träningsinstruktörer till guider för jakt och fiske.

För dem som vill ha något alldeles planeras guidad skidtur till norska kusten med återresa via tåg – så snart Corona-restriktionerna med stängd gräns till Norge upphör.

Femstjärnig service”

Boende erbjuds i komfortabla hotellrum och stugor men även i tält året om.

– Vi brukar säga att vi är en trestjärning anläggning med femstjärnig service. Här bor man bekvämt och vackert med bastu och relax, och vi kan ordna allt från massörer och träningsinstruktörer till guider för jakt och fiske, säger Mina.

Boende erbjuds i komfortabla hotellrum och stugor men även i tält året om.
– Vi brukar säga att vi är en trestjärning anläggning med femstjärnig service, säger Mina Johansson Dahl.

– Vi är ambassadörer för Fenix Outdoor med bl.a. Fjällräven, Primus, Tierra och Naturkompaniet, och erbjuder med produkter från dem ett speciellt övernattningskit. Här ingår tält, Primuskök och all annan utrustning. Och de som inte är så vana hjälper vi att komma till rätta och lära sig hur man sätter upp tält och lagar mat på fjället, förklarar Mina.

Abisko Mountain Lodge erbjuder även olika matkassar med lokala råvaror för olika typer av måltider att laga utomhus själv. Dessutom arrangeras vid några tillfällen ett speciellt Fjällräven-camp med stora tält och trerättersmeny för större sällskap.

Favorit både regionalt och internationellt

Anläggningen och dess verksamhet har blivit en favorit bland många besökare från både närområdet och hela världen.

– Vi har många besökare från Norrbotten liksom från hela Europa, Asien, Australien och USA. Undersökningar under den senaste tiden visar att allt fler svenskar helst vill resa till norra Sverige och Lappland. Många kommer glädjande nog hit fira att fira något – bröllop eller bemärkelsedagar. Dessutom har vi många företagsevenemang, säger Mina.

– Men jag tro att allt fler kommer hit för att främst ta några djupa andetag frisk fjälluft, sjunka in i den fantastiska naturen och hitta sin egen inre kärna. Och det är just det vi vill erbjuda fullt ut med vårt koncept Wilderness is Wellness, eller Vildmark är Välmående.

Källa: Abisko Mountain Lodge

Kontakt: För mer information besök http://abiskomountainlodge.se/

Föregående artikelStort intresse för Blåfjell stugbys lägenheter
Nästa artikelThe short days and long nights up north means you should be going slow along the…